Geltex Matrassen

GELTEX® maakt het verschil

Een goed slaapsysteem zorgt voor een perfecte synergie tussen bedbodem en matras. Onze GELTEX®-matrassen werken harmonieus samen met onze Lattoflex bedbodems. Zo komt de nieuwe performante Flex Zone schouderzonetechnologie in deze bedbodems nog meer tot haar recht. Het innovatieve en gepatenteerde GELTEX®-schuim tilt uw slaapcomfort naar een ongeëvenaard hoog niveau.

Een innovatieve mix van gel en schuim

GELTEX®-schuim. De naam laat het al vermoeden: deze technologie combineert het beste van gel en schuim. Dankzij de uiterst opencellige en elastische structuur van dit schuim helpt GELTEX® om elke positie van het lichaam optimaal te ondersteunen en de druk op te vangen waar het nodig is. Resultaat? Een slim en innovatief materiaal waarmee we matrassen vervaardigen waarop u heerlijk en ergonomisch ondersteund slaapt.

Een innovatieve mix van gel en schuim

Een nieuwe generatie GELTEX® 

Met de GELTEX®-matras lanceren we een geheel nieuwe categorie “slow resilient foam”. Dankzij dit schuim met een zeer open en elastische celstructuur ondersteunt GELTEX® je lichaam optimaal in elke houding en absorbeert het de druk daar waar het nodig is. Dat is belangrijk voor het herstel van je lichaam tijdens de slaap.

De geoptimaliseerde structuur van de nieuwe GELTEX® heeft een positieve invloed op het samenspel tussen drukverdeling, lichaamsondersteuning en ventilatie over het gehele ligvlak van de matras

GELTEX® Lattoflex-matrassen zijn geoptimaliseerd voor een nog betere nachtrust. Dankzij een nieuwe formule voeren ze warmte en vocht sneller af, waardoor u gemakkelijker in slaap valt en 's nachts beter herstelt. Bovendien is elke matras ontworpen met een aangepaste zone afgestemd op de bedbodem, zodat uw wervelkolom op natuurlijke en correcte wijze wordt ondersteund. Met een Lattoflex GELTEX®-matras wordt u uitgerust en vol energie wakker.

GELTEX® biedt nu 100% GELTEX®-matraskernen aan. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur kiest u uit verschillende gradaties van comfort.

GELTEX® maakt het verschil

De 5-voudige GELTEX®-belofte van Lattoflex

Er zijn matrassen die goed ventileren. Er zijn er waarop u zálig ligt. En sommige zorgen voor correcte ondersteuning. Uw Lattoflex matras met GELTEX®-schuim bundelt al deze eigenschappen. Bovendien is ze duurzaam geproduceerd en gaat ze langer mee. Dat is dan weer goed voor het klimaat en de natuur.

Optimale ventilatie

BETERE AFVOER VAN LICHAAMSWARMTE EN -VOCHT

Iedereen zweet in bed. Gemiddeld verliest u elke nacht tot één liter vocht. Om goed te kunnen slapen, geeft ons lichaam bovendien warmte af. Het GELTEX®-schuim in uw Lattoflex-matras voert transpiratie en lichaamswarmte nu nog beter af. Dankzij zijn open celstructuur en luchtdoorlaatbaarheid zorgt het GELTEX®-schuim voor een optimale ventilatie. Dat heeft een belangrijke invloed op uw slaapcomfort. Deze ventilatie heeft nog andere voordelen. Materiaal dat warmte en vocht goed afvoert, is minder interessant voor schimmels en bacteriën. Het verslijt ook minder snel. Uw Lattoflex matras met GELTEX® gaat dus langer mee omdat ze beter ventileert.

Ideale drukverdeling

OVER HET HELE LICHAAM

Het GELTEX®-schuim in uw Lattoflex matras creëert een drukverlagend oppervlak. De open celstructuur en elasticiteit van het schuim in de comfortlaag zorgen ervoor dat uw matras zich automatisch aanpast aan de vorm en de bewegingen van uw lichaam. Een matras die beter aansluit aan het lichaam zorgt voor een betere drukverdeling. Dat resulteert in een verminderde kans op pijnpunten. Op een GELTEX®-matras kan u soepel draaien, zonder dat het uw slaap of die van uw partner verstoort. Geen overbodige luxe als u weet dat we tijdens onze slaap zo’n 20 à 30 keer van houding veranderen.

Correcte ondersteuning

AANGEPAST AAN UW SLAAPHOUDING

Wist u dat u ’s avonds ongeveer een centimeter kleiner bent dan ’s ochtends? Dat komt omdat uw tussenwervelschijven – beschouw ze gerust als de schokdempers van uw rug – overdag geleidelijk ingedrukt worden. Tijdens uw slaap ontspannen uw wervelkolom en spieren zich. Het GELTEX®-schuim past zich aan uw slaaphouding aan. Zo krijgt uw rug ondersteuning op maat. Precies waar en wanneer uw lichaam die nodig heeft. Perfect afgestemd op hoe uw lichaam is gebouwd, en hoe u ligt. ’s Nachts resulteert dat in het ultieme slaapcomfort. ’s Ochtend in een energiek laat-de-dag-maar-komen-gevoel!

Duurzamer geproduceerd

GEMAAKT MET RESPECT VOOR HET MILIEU

Lattoflex wil slaapcomfort duurzaam en circulair maken. Ook uw GELTEX®-matras wordt gemaakt met respect en verantwoordelijkheid voor het milieu. We streven naar duurzaamheid in elke fase van het productieproces: we verminderen productieafval en passen ecologische designprincipes toe. Het meest revolutionaire van al? Het GELTEX®-schuim in uw matras wordt gemaakt met minder fossiele grondstoffen. Een van de belangrijkste ingrediënten wordt namelijk gerecycleerd uit industriële CO2 uitlaatgassen. En dat is beter voor het milieu: er gaat minder CO2 de atmosfeer in én tegelijk wordt dat CO2 gebruikt om schaarse fossiele grondstoffen te vervangen. Wees gerust, u voelt daar niks van aan de kwaliteit van uw matras. Dat zouden we ook niet toestaan. Bij alles wat we doen, blijven we bij Lattoflex gefocust op uw slaapcomfort. Op dat vlak sluiten we geen compromissen.

Langere levensduur

BETER BESTAND TEGEN VOCHT, WARMTE EN LICHAAMSDRUK

Onderzoek in het SID, het slaap- en innovatielaboratorium van Lattoflex, wees uit dat GELTEX®-matrassen uitzonderlijk goed scoren als het over levensduur gaat. En dat terwijl ze u een constante slaapkwaliteit blijven bieden. Een gewone matras wordt na verloop van tijd minder comfortabel. Ze verliest haar elasticiteit en ondersteuning onder invloed van vocht, warmte en lichaamsdruk. Ze wordt minder hoog en kan op sommige plaatsen verzakken. Als gevolg daarvan geniet u niet langer van het comfort en de ondersteuning waar u ooit in de winkel voor koos. Bij een matras met GELTEX® is dat anders. De nieuwe generatie GELTEX®-schuim is uitzonderlijk goed bestand tegen vocht, warmte en lichaamsdruk. Zo geniet u 10 jaar lang van constant comfort. Een matras die langer meegaat, moet u bovendien minder snel vervangen. Dat betekent dat er minder afval ontstaat. En dat is opnieuw goed voor het milieu.

Beschikbaar in verschillende comforttypes

Alle Lattoflex GELTEX®-matrassen bieden een doeltreffende luchtcirculatie, vocht- en warmteafvoer. Hun kwaliteit en afwerking zijn evenwaardig. Waar zitten dan de verschillen? Voornamelijk in het comfortgevoel. Het is dan ook belangrijk dat u uw matras altijd komt proberen bij uw Lattoflex Expert. Zo voelt u zelf op welke matras u het best ligt.

GELTEX® Support foam:

de stevigere laag van uw matras die vooral het ondersteunende werk verricht.

 

GELTEX® Comfort Foam:

de zachte en comfortabele bovenlaag van uw matras die voor een zalig én ergonomisch verantwoord ligcomfort zorgt.

Exclusief bij de Lattoflex Experts en Lattoflex Partners

U vindt de Lattoflex matrassen met GELTEX®-schuim niet overal. Alleen bij een selecte groep van slaapcomfortwinkels en meubelzaken die Lattoflex verkopen. Daar begeleidt een specialist u richting de matras die perfect bij uw lichaamsbouw past. Kom kijken, ervaren en vergelijken.

Geniet van uw garantie

Ik profiteer ervan

Configureer
uw matras

Met een Lattoflex matras geniet u van ongelimiteerd comfort, dankzij de beste materialen. Dat voel je. Ontdek de matras die het best bij u past

Vind een Lattoflex-verkooppunt bij jou in de buurt

Ontdek hier