Waarom is ergonomie belangrijk?

✓ 65 jaar knowhow van Lattoflex  ✓ Perfecte synergie: bedbodems en matrassen  ✓ Ondersteuning van het lichaam  ✓ Innovatie & technologie 

Een totaaloplossing voor uw rug: innovatie ten dienste van uw slaap

Als u op zoek bent naar een optimale, kwaliteitsvolle oplossing om tijdens uw nachtrust voor uw lichaam  te zorgen, dan zijn onze ergonomische Lattoflex matrassen en bedbodems ongetwijfeld uw ding.

65 jaar geleden blies Lattoflex een revolutionaire wind in de wereld van het bedmeubilair met de uitvinding van de lattenbodem. Dankzij segmentatie van het slaapoppervlak, krijgt uw lichaam een gelijkmatige ondersteuning over de hele lengte van het bed.

De voorbije decennia heeft Lattoflex verder onderzoek gedaan wat slaaptechnologieën betreft, in samenwerking met de wereld van de geneeskunde, om u een gezonder slaapcomfort van betere kwaliteit te bieden. Wij doen beroep op strikt wetenschappelijke methoden, in nauwe samenwerking met vermaarde instellingen zoals de Universiteit van Gent.

Dit resulteerde in heel wat innovaties. Een weldaad voor mensen die bewust leven en die wensen te investeren in een goed slaapsysteem om elke dag opnieuw alles op alles te kunnen zetten!

In functie van uw lichaamsbouw, uw gewicht, uw houding en uw lichaamstemperatuur tijdens uw slaap, stellen we een actieve, gepersonaliseerde totaaloplossing voor. Zo wordt u elke ochtend goed uitgerust en in topvorm wakker.

Wij gebruiken uitsluitend de beste materialen en de nieuwste technologische innovaties, zonder onze doelstelling uit het oog te verliezen: u een zeer gezonde en comfortabele nachtrust bieden! Dit was de aanzet voor onze nieuwe Flex Zone technologie, die speciaal ontworpen is om uw schouders te ondersteunen, zodat zij comfortabel in het oppervlak van de matras wegzakken.

De slaapsystemen van Lattoflex garanderen u een ideale houding die de natuurlijke vorm van uw wervelkolom respecteert, voor een ultiem comfort.

innovatie ten dienste van uw slaap

Een perfecte synergie tussen bedbodem, matras en uw lichaam

Om tijdens uw slaap van een weldadige nachtrust en optimaal comfort te genieten, is het van fundamenteel belang om een perfecte synergie te creëren tussen verschillende elementen: uw matras, uw ergonomische bedbodem en uw lichaam. En dat is nu precies wat onze Lattoflex slaapsystemen garanderen. Zij zorgen immers dat de actieve bedbodem, de matras en het lichaam perfect op elkaar kunnen inspelen. Dankzij deze synergie kan men de prestaties van de matras optimaliseren en de levensduur en het comfort ervan verlengen.

Omdat u dagelijks van een goede ondersteuning van het lichaam geniet, verbetert uw nachtrust opmerkelijk en voelt u zich ‘s morgens fris en monter. Een goede verdeling van de zones en een zeer evenwichtige hardheid van het slaapsysteem zorgen ervoor dat uw lichaam goed ondersteund wordt.

Door in onze slaapsystemen voortdurend te streven naar een optimale synergie tussen de bedbodem en de matras, willen we u een goede, ergonomische ondersteuning bieden, waarbij de natuurlijke uitlijning van de wervelkolom behouden blijft.

Door voor Lattoflex te kiezen, kiest u dus voor een gepersonaliseerde totaaloplossing. En dat is nu net wat uw rug nodig heeft. Zo kunt u trouwens naar wens een verkwikkende nachtrust doorbrengen en wordt u elke ochtend goed uitgerust wakker.

Lattoflex knowhow

Flex Zone, de innovatieve technologie die uw schouders ondersteunt

Dankzij een optimale afstemming van de interactie van de verschillende elementen, zakken uw schouders altijd comfortabel weg in het oppervlak van de matras, ongeacht of u nu brede of smalle schouders hebt. De carbon ophanging  verdeelt de druk van de schouders over de verschillende delen van de zone. Resultaat: uw wervelkolom neemt een lighouding aan die dicht aanleunt bij de natuurlijke houding, en op de kop van de schouders wordt minder druk uitgeoefend. U wordt goed uitgerust wakker, klaar voor een nieuwe dag.

De Flex Zone bestaat uit actieve elementen die de prestaties van de matras optimaliseren:

  • Een flexibele brug in carbon , die ervoor zorgt dat de bedbodem zich aanpast aan de zone van de rug en de lendenen, en helpt om de druk op de tussenwervelschijven te verlichten.
  • De lathouders, die als schokdempers optreden en die de druk verdelen.
  • De vleugels of latten die zich aanpassen aan de vorm van uw schouders, en die voor een ligcomfort zorgen die zijn gelijke niet kent.
  • De versterkte latten (van glasvezel of hout), die uw lichaam op evenwichtige wijze ondersteunen.

Een kwaliteitsvolle ondersteuning overal in bed, dankzij de Winx® technologie

Wanneer u slaapt, wilt u ongetwijfeld dat uw lichaam op elke plaats in uw bed optimaal wordt ondersteund. Op die manier ligt u in elke houding comfortabel, zodat u straks diep kunt slapen en goed uitgerust wakker wordt. Hiertoe hebben we actieve bedbodems ontwikkeld, voorzien van geavanceerde technologie, met de bedoeling u een ongeëvenaard comfort te bieden.

De zeer beweeglijke vleugels van de Winx® 6 verzekeren een ondersteuning en perfecte verdeling van de druk, waar u ook in bed ligt. Dat is gewoon uniek! Voor uw rug vindt u niets beters.

Elke Lattoflex bedbodem getuigt van zeer hoge kwaliteit omdat we altijd alleen de beste materialen gebruiken. De Winx® 6 bedbodems zijn het resultaat van de recente technologische vooruitgang: de latten van glasvezel en de Winx® vleugels van POM (polyoxymethyleen) passen zich aan en verdelen de druk op perfecte wijze. Bovendien zijn ze duurzaam en zeer hygiënisch.

Onderzoek toont aan dat u vaak wakker wordt omdat u ‘s nachts in bed ligt te woelen. De combinatie van een Winx® 6 bedbodem en een Lattoflex® matras garandert een hoge reactiviteit tijdens de slaap. Wanneer u in bed van houding verandert, vormt dat voor u dus geen enkel probleem. Resultaat: u wordt minder vaak wakker en ‘s morgens staat u beter uitgerust op.

Winx<sup>®</sup>

Een slaapsysteem dat goed ventileert

Een ander element waarmee u niet mag vergeten rekening te houden wanneer u uw ergonomische matras of uw actieve bedbodem kiest: zorgt die voor een goede ventilatie?

Tijdens onze slaap verliezen we allemaal veel vocht via onze ademhaling en ons zweet. Bij sommige mensen loopt dit soms op tot 2,5 liter per nacht! Een Lattoflex slaapsysteem verzekert u een perfecte hygiëne.

Om te beginnen biedt de lattenbodem of Winx® 6 bedbodem u een optimale ventilatie. Maar de matras is eveneens een belangrijk element in onze slaaptechnologie. Het verzekert een doeltreffende luchtcirculatie, voert vocht en warmte af en zorgt voor een optimale hygiëne.

Wilt u opteren voor een ergonomische matras die u een goede ventilatie biedt, om de hygiëne van uw slaapsysteem ’s nachts te maximaliseren? Neem dan een kijkje in ons aanbod matrassen van latex, GELTEX®, Memory foam of comfort schuim van hoogwaardige kwaliteit.

Ventilatie

Een actieve levensstijl: vind een geschikt slaapsysteem

Elke levenswijse is absoluut uniek, en elke lichaamsbouw is dat ook. Dat hebben wij bij Lattoflex goed begrepen. Wij stellen u dan ook voor om een combinatie samen te stellen die volledig op uw lijf geschreven staat, op en top persoonlijk gemaakt. Dankzij een perfecte synergie tussen uw matras en uw bedbodem zult u in bed het beste uit uw nachtrust kunnen halen.

Daarbovenop hebt u eveneens de mogelijkheid om te opteren voor een ergonomisch hoofdkussen van hoogwaardige kwaliteit (van GELTEX® of een ander innovatief materiaal), om uw hoofd en uw nek optimaal te ondersteunen.

Daarna hoeft u alleen nog de finishing touch aan uw slaapsysteem te geven door uw gepersonaliseerde bedkader samen te stellen: kies uw kader, uw hoofdbord, uw bedpoten en ten slotte een decoratief stofje.

Met Lattoflex is uw slaapkamer een gezellige cocon, in lijn met uw persoonlijke stijl, waarin u maar wat graag comfortabel gaat rusten in uw ideale slaaphouding.

Vind een Lattoflex-verkooppunt bij u in de buurt

Ontdek hier