Matrassen header

Een ergonomische matras kiezen is van fundamenteel belang

Op zoek naar kwaliteitsmatrassen die zich perfect aan uw levensstijl en aan uw lichaam aanpassen ? Een goede tip: neem ruim de tijd om diverse mogelijkheden grondig te analyseren, zoals een zachte matras of stevige matras. Het is immers een belangrijke keuze voor vele komende jaren, en voor uw lichaam houdt u dan ook best rekening met alle elementen.

U kiest dus beter een matras tegen rugklachten als u vaak pijn heeft na het slapen. Een goede matras voor rugklachten zorgt voor de broodnodige ondersteuning van uw ruggenwervel. Ontdek welke matras voor rugpijn voor u het meest geschikt is.

 

Een goede matras kiezen betekent in de eerste plaats ervoor zorgen dat u een perfecte synergie tussen uw lichaam, uw ergonomische matras en uw bedbodem creëert. Het is van groot belang om alles te bestuderen, om de prestaties van de matras te optimaliseren, de levensduur ervan te verlengen en uw slaapkwaliteit te verbeteren.

Met de matrassen van Lattoflex voelt u het verschil en wordt u elke ochtend goed uitgerust wakker. Dankzij kwaliteitsvolle materialen en de innovatieve Flex Zone technologie in de bedbodem, rusten uw schouders en heupen perfect op de harde matras. Op die manier komt uw wervelkolom in een perfecte houding, en deze comfortabele positie zorgt ervoor dat uw hele lichaam tijdens de nachtrust goed kan recupereren. Tijdens uw slaap wordt u overal in bed volledig ondersteund. Zo vermijdt u ook dat u ‘s morgens met rugklachten of geradbraakt wakker wordt.

Personaliseer uw matras

Ontdek welk type ergonomische matras op uw lijf geschreven is aan de hand van onze gids om uw ergonomische matras te kiezen, op basis van doelgerichte vragen.

U kunt ook kiezen uit meerdere maten, afhankelijk of u op zoek bent naar een eenpersoonsmatras (matras 90x200, matras 90x190, matras 120x200), een tweepersoonsmatras (matras 140x200, matras 140x190, matras 160x200) of een king-size matras (matras 200x200).

Al onze ergonomische matrassen bieden een optimale ventilatie, en een doeltreffende afvoer van vocht en warmte. U voelt dan ook duidelijk het verschil wat uw comfort betreft: een gevoel van welzijn is het eerste wat u ervaart wanneer u ‘s morgens wakker wordt.

Opteer voor een ergonomische matras die zich aan uw lichaamsbouw aanpast

Welke matras kopen ? En welke matras kiezen bij rugpijn ? Bij Lattoflex hebt u keuze uit verschillende soorten ergonomische matrassen in functie van uw lichaamsbouw, uw gewicht en uw voorkeuren op gebied van comfort: GELTEX® matrassen, natuurlatex matrassenlatex matrassen, memory matrassen (met memory foam) en de Luna matras, gemaakt van comfort schuim. Bekijk snel onze verschillende modellen!

Om te weten te komen welk type het best bij u past en zo de juiste matras te kiezen, kunt u ook opteren voor een volledig gepersonaliseerde oplossing en een beroep doen op uw Lattoflex verkoper. Aarzel niet om onze matrassen rechtstreeks in de winkel te komen proberen, zodat u alvast een idee krijgt van wat u in huis haalt! U kan kiezen uit tal van formaten, van matrassen 180x200 tot een matras 80x200.

GELTEX® matrassen

GELTEX® matrassen zijn een uitstekende keuze voor iedereen die belang hecht aan een goede nachtrust. Met GELTEX®  heb je de garantie op een herstellende nachtrust, zodat je met nieuwe energie klaar bent voor een nieuwe dag vol nieuwe uitdagingen. De innovatieve GELTEX® matrassen met slow resilient gelschuim combineren zowel, een optimale ondersteuning van het lichaam, een aangename drukverlaging, en een aangenaam slaapklimaat voor een uiterst comfortabel liggevoel. De elastische, open celstructuur, bevordert de optimale ondersteuning van uw lichaam in elke houding, en absorbeert de druk waar nodig. Bovendien zorgt de ademende celstructuur voor een goede luchtcirculatie waardoor een behaaglijk slaapklimaat gegarandeerd wordt.  

Bovendien zijn dit ergonomische matrassen die op duurzame wijze zijn vervaardigd, volgens de ecodesign-principes: u respecteert met andere woorden het milieu als u voor GELTEX® kiest.

U hebt de mogelijkheid om te kiezen tussen meerdere matraskernen die volledig (100 %) uit GELTEX® bestaan. Het schuim Support Foam vormt de basiskern. Een extra toplaag met Comfort Foam, die zacht en aangenaam aanvoelt, verzekert een optimale ligkwaliteit. Resultaat: uw lichaam kan zich naar wens comfortabel op de zachte matras nestelen. Wanneer u na een verkwikkende nachtrust wakker wordt, voelt u zich ongelooflijk goed uitgerust en vol energie om een nieuwe dag het hoofd te bieden.

Al onze GELTEX® matrassen zijn hypoallergeen. Dat is ideaal als u bijvoorbeeld allergisch of gevoelig bent voor huismijt. De matrashoes kan eraf worden gehaald om die te wassen. Alle matrassen hebben zeven ergonomische comfortzones. U kunt kiezen voor een ligcomfort dat varieert van “medium” tot “hard”.

Er bestaan verschillende comfortgradaties naargelang uw slaapgewoonten of uw lichaamsbouw. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar: GELTEX® Support, GELTEX® Support Plus, GELTEX® Comfort Plus, GELTEX® Wellness en GELTEX® Wellness Fusion.

GELTEX<sup>®</sup> matrassen

Latex matrassen

Natuurlijke latex is een ongelooflijk soepel en elastisch materiaal dat de druk gelijkmatig verdeelt.

Wanneer u slaapt, ondersteunt uw ergonomische matras in latex uw lichaam perfect. Dit verbetert uw bloedsomloop aanzienlijk. Dankzij de celstructuur van latex schuim, geniet uw ergonomische matras van een optimale ventilatie telkens u beweegt ... 

Bovendien is latex een materiaal dat tegen openscheuren en veroudering bestand is. Als u voor een matras van natuurlijke latex kiest, maakt u meteen een duurzame investering. Het gaat immers om een natuurlijk materiaal dat de matras soepelheid maar ook stevigheid geeft. Een ander voordeel is dat het zich perfect aan de welvingen van uw lichaam aanpast, voor een optimaal comfort.

Als u allergisch of gevoelig bent voor huismijt, of als u een meer hygiënische oplossing wenst te kiezen, weet dan dat de hoes van deze ergonomische matrasssen kan afgeritst en gewassen worden.

U kunt kiezen tussen een hoes doorstikt met Climawatt®, Washwool of Sensus® (naargelang de modellen).

Naargelang het model hebt u ook keuze uit meerdere comfortniveaus: “Soft”, “Medium” of “Hard”. Uw soepele latex matras kan dus perfect aan uw wensen worden aangepast.

Naargelang uw persoonlijke voorkeur kunt u opteren voor vijf latex modellen: Vita Plus, Zen, Zen Plus, Optimum en Optimum Fusion.

Latex matrassen

Memory matrassen

Met een Memory matras slaapt u een hele nacht lang als een roos. Uw lichaamstemperatuur blijft voortdurend ideaal (niet te warm, niet te koud), en   ’s morgens staat u goed uitgerust op en voelt u zich in topvorm.

Onze nieuwe ergonomische matrassen Memory 20 en Memory 24 bestaan uit verschillende lagen traagschuim omhuld door een zeer zachte, moderne hoes. Elke laag heeft bijzondere eigenschappen, en het is de combinatie ervan die u een ideaal ligcomfort verzekert. Onze Memory matrassen zijn ideaal in combinatie met de vaste en verstelbare bedbodems van Lattoflex.

Al onze traagschuim matrassen zijn voorzien van een hoes die kan worden afgeritst en op 60 °C kan worden gewassen. Voor uw ligcomfort kunt u kiezen tussen “Medium” of “Hard”.

Memory matrassen

Configureer
uw matras

Met een Lattoflex matras geniet u van ongelimiteerd comfort, dankzij de beste materialen. Dat voel je. Ontdek de matras die het best bij u past

Alle matrassen

GELTEX® WELLNESS FUSION

✓ Unieke combinatie met pocketveren
✓ Extra GELTEX® comfortlaag
✓ Extra GELTEX® comfort in de schouderzone
✓ Correcte zonering
✓ Goed ademend vermogen

GELTEX® WELLNESS

✓ Extra GELTEX® comfortlaag
✓ Extra GELTEX® comfort in de schouderzone
✓ Correcte zonering
✓ Goed ademend vermogen

GELTEX® COMFORT PLUS

✓ Extra GELTEX® comfortlaag
✓ Correcte zonering
✓ Soepele schouderzone
✓ Goed ademend vermogen

GELTEX® SUPPORT PLUS

✓ 100% GELTEX® kern 18 cm
✓ Correcte zonering
✓ Goed ademend vermogen

GELTEX® SUPPORT

✓ 100% GELTEX® kern 16 cm
✓ Correcte zonering
✓ Goed ademend vermogen

OPTIMUM FUSION

✓ Kern 100% latex natuurlijke oorsprong
✓ Kern 18 cm
✓ Tussenlaag Dryfeel® 3 cm
✓ Topper Soft Latex 4 cm
✓ 7 ergonomische comfortzones
✓ Soft, Medium of Firm ligcomfort

OPTIMUM

✓ Kern 100% latex natuurlijke oorsprong
✓ Kern 18 cm
✓ Tussenlaag Dryfeel® 3 cm
✓ 7 ergonomische comfortzones
✓ Soft, Medium of Firm ligcomfort

ZEN PLUS

✓ Kern 100% latex natuurlijke oorsprong
✓ Kern 18 cm
✓ 7 ergonomische comfortzones
✓ Medium of Firm ligcomfort

ZEN

✓ Kern 100 % latex natuurlijke oorsprong
✓ Kern 16 cm
✓ 7 ergonomische comfortzones
✓ Afritsbare, wasbare hoes

VITA PLUS

✓ Kern 100 % latex
✓ Kern 16 cm
✓ 5 ergonomische comfortzones
✓ Afritsbare, wasbare hoes

MEMORY 24

✓ Kern high resilience schuim 10 cm
✓ Tussenlaag comfortschuim 6 cm
✓ Toplaag traagschuim 8 cm
✓ 7 ergonomische comfortzones
✓ Medium of Firm ligcomfort

MEMORY 20

✓ Kern high resilience schuim 10 cm
✓ Tussenlaag comfortschuim 4 cm
✓ Toplaag traagschuim 6 cm
✓ 7 ergonomische comfortzones
✓ Medium of Firm ligcomfort

Geruststellend gevoel van ondersteuning. Uitstekend slaapcomfort. Verkwikkende nachtrust. Zin om te gaan slapen.

Benoît, 32 jaar, Brussel

Minder rugklachten, goed uitgerust wakker worden, wat een verademing!

Agnès, 64 jaar, Antwerpen

Zeer aangenaam verrast Zeer aangenaam verrast. Kortom een zalige slaapervaring en een echte aanrader.

Mireille, 46 jaar, Genk

Geen rug- en schouderpijn meer Zeer tevreden. Geen rug- en schouderpijn meer. Niet meer zweten.

Georges, 73 jaar, Kessel

Veel minder last aan de schouder Over het algemeen ben ik tevreden. Af en toe nog eens last aan mijn rug maar veel minder last aan de schouder.

Gwendoline, 36 jaar, Ganshoren

Wij zijn bijzonder tevreden over de matrassen GELTEX® Inside: comfort, frisheid en vooral absoluut geen stof, in tegenstelling tot Memory Foam.

Michel, 70 jaar, Saint-Étienne

Een matras die voor elke lichaamsbouw geschikt is

Vroeger sliepen vele mensen op een doorgezakte matras of op een bedbodem met veren. Wanneer ze rugklachten hadden, werd meestal de raad gegeven om voor een harder slaapsysteem te kiezen. Tegenwoordig denken vele mensen nog altijd dat een harde matras de beste keuze is voor de rug.

Maar dat blijkt niet te kloppen. De hardheid van een matras is subjectief en hangt af van persoon tot persoon. Wat voor de ene te hard is, blijkt te zacht voor iemand anders.

Wat is dan de beste manier om een matras te kiezen? Door een optimale synergie te creëren tussen uw lichaam, uw bedbodem en uw matras, vermijdt u verkeerde houdingen en allerlei klachten. Met andere woorden: door te opteren voor een gepersonaliseerd slaapsysteem, vindt u een ergonomische matras die op uw lijf geschreven staat.

Zin om u te laten begeleiden om een keuze te maken? Neem contact op met een Lattoflex Expert of Lattoflex Partner en maak een afspraak in een gespecialiseerde winkel. Zo krijgt u onderbouwde tips en hebt u de kans om onze matrassen uit te proberen, om alvast een idee te krijgen van het comfort.

De perfecte combinatie voor uw rug

Overweegt u om alleen een nieuwe ergonomische matras te kopen? Om u het beste comfort te kunnen garanderen en om de doeltreffendheid van uw GELTEX®, latex, Memory of Luna matras te garanderen, koopt u best ook een bedbodem van hoogwaardige kwaliteit.

Alleen de combinatie van een goede Lattoflex matras met een lattenbodem of een bedbodem met vleugels van Lattoflex zal uw rug en uw hele lichaam de mogelijkheid bieden om ‘s nachts te rusten en te recupereren.

Een volledig slaapsysteem van Lattoflex zorgt ervoor dat de bedbodem en de matras perfect op elkaar kunnen inspelen. De natuurlijke latex van onze matrassen volgt de bewegingen van de bedbodem zeer goed. Omdat de bedbodem zeer reactief en aanpasbaar is, kan die zo optimaal werken, waardoor beide elementen elkaar perfect aanvullen.

U kunt ook kiezen voor bijhorende hoofdkussens. Wij stellen hoofdkussens in diverse vormen voor, ontworpen op basis van innovatieve materialen volgens uw comfortniveau.

Bent u eveneens op zoek naar een bedkader die perfect bij uw bedbodem en uw matras aansluit ? Onze Lattoflex bedkaders zijn allemaal volledig personaliseerbaar naargelang uw stijl en decoratie. Ontdek ze snel !

Vind een Lattoflex-verkooppunt bij jou in de buurt

Ontdek hier