Memory matrassen

✓ Verschillende schuimlagen      ✓ Zachte, moderne hoes      ✓ Optimale ventilatie      ✓ 7 ergonomische comfortzones

Maak kennis met onze ergonomische traagschuimmatrassen :
Memory 20 en Memory 24

Bent u op zoek naar een ergonomische matras die zich perfect aan de welvingen van uw lichaam aanpast wanneer u slaapt, zodat u van een verkwikkende nachtrust kunt genieten ? Dan hebt u zeker al lovende woorden gehoord over de kwaliteit van traagschuimmatrassen. De combinatie van meerdere lagen met bijzondere kenmerken is inderdaad een garantie voor een slaapcomfort dat zijn gelijke niet kent, een absolute voorwaarde voor een kwaliteitsvolle nachtrust. Een traagschuimmatras respecteert immers de natuurlijke welving van uw wervelkolom ! U wordt elke ochtend fris en goed uitgerust wakker, klaar voor een nieuwe dag.

Wat is een traagschuimmatras?

Traagschuim is vandaag de dag populair bij veel slapers. Het staat bekend om zijn visco-elasticiteit en bevat bestanddelen die het zowel compact als klevend maken. In een traagschuimmatras wordt het vaak visco-elastisch polyurethaanschuim of veerkrachtig polyuretheenschuim genoemd.

Tijdens het productieproces blijven de bubbels van het schuim open. Ze worden ook wel ‘cellen’ genoemd en maken het mogelijk dat lucht zich vrij door de traagschuimmatras kan bewegen. De hoge densiteit wordt zachter als het in contact komt met de warmte van uw lichaam en past zich in enkele minuten aan de vorm van uw lichaam aan.

Traagschuim werd in 1966 door de NASA ontwikkeld om de veiligheid te verbeteren van kussens die in vliegtuigen te vinden zijn. Het voornaamste doel van de wetenschappers was toen om een materiaal te creëren dat drukpunten kon verminderen bij astronauten tijdens het opstijgen.

Dit schuim wordt ook wel ‘memory foam’ genoemd omdat het na enkele minuten zijn oorspronkelijke vorm weer aanneemt. Bij de laatste modellen is dat zelfs al na een tiental seconden. Uw traagschuimmatras voelt stevig bij het eerste contact maar wordt geleidelijk zachter. Op die manier past ze zich aan uw lichaamsbouw aan. Zodra uw spieren ontspannen en uw drukzones verdeeld zijn, heeft het zandmannetje niet veel werk meer om u in slaap te wiegen. In het algemeen veranderen mensen die voor een traagschuimmatras kiezen nadien nooit meer van matrastype.

Wat is de levensduur van een traagschuimmatras? 

Wanneer het gaat over investeren in een nieuwe matras, is de duurzaamheid een belangrijke factor om in aanmerking te nemen. Maar wat is de levensduur van een traagschuimmatras? Hoewel het exacte antwoord van meerdere factoren afhangt, zoals het gebruik en het onderhoud, zijn de meeste experts het erover eens dat een hoogkwalitatieve traagschuimmatras tussen 7 en 10 jaar meegaat. De Lattoflex traagschuimmatrassen zijn speciaal ontworpen om deze geschatte levensduur te overtreffen. 

Ontwerpkwaliteit en levensduur van Lattoflex traagschuimmatrassen 

Door gebruik te maken van hoogwaardige materialen en innovatieve productietechnieken wil Lattoflex de levensduur van haar traagschuimmatrassen verlengen. Wij streven ernaar om niet enkel matrassen van optimale kwaliteit te maken, maar matrassen die ook opgewassen zijn tegen de tand des tijds. 

Behoud de levensduur van uw traagschuimmatras 

Er zijn bepaalde dingen die u zelf kunt doen om de levensduur van uw traagschuimmatras te verlengen. Het gebruik van een matrashoes bijvoorbeeld, helpt om uw matras te beschermen tegen morsen en tegen vlekken. Daarnaast kan het regelmatig omdraaien van uw matras doorzakken voorkomen en een gelijkmatige slijtage aan beide kanten garanderen. U kunt steeds bij Lattoflex terecht voor deskundig advies over het onderhoud van uw matras om zo de levensduur te maximaliseren. 

De belofte van Lattoflex 

Lattoflex streeft ernaar om traagschuimmatrassen van de best mogelijke kwaliteit te leveren die langer meegaan dan een gemiddelde matras. Bij correct gebruik en onderhoud, staan onze matrassen garant voor een goede nachtrust, en dat jarenlang. Wanneer u op zoek bent naar een duurzame traagschuimmatras, kies dan voor Lattoflex.  

Kiezen voor een traagschuimmatras voor uw nachtrust betekent :

- Aan één stuk door slapen, zonder tussendoor wakker te worden,

- Nooit te warm of te koud hebben terwijl u slaapt,

- ‘s Morgens perfect uitgerust wakker worden, in topvorm om een schitterende dag door te brengen.

De traagschuimmatras is ideaal te combineren met de vaste en regelbare ergonomische bedbodems van Lattoflex. U hebt keuze uit een Medium of Firm comfortniveau.

Zoekt u ook een goed ergonomisch hoofdkussen, dat uw hoofd en uw nek optimaal ondersteunt ? In ons gamma vindt u hoofdkussens die uit verschillende materialen zijn samengesteld, bijvoorbeeld uit latex of GELTEX®.

Stel ook zelf uw bedkader samen, volledig volgens uw eigen voorkeur, zodat die harmonieus in uw interieurdecoratie past.

Waaruit bestaat een traagschuimmatras van Lattoflex ?

Door een combinatie van meerdere lagen met bijzondere kenmerken, kan een ergonomische traagschuimmatras ervoor zorgen dat uw volledige lichaam de hele nacht lang in een ideale lighouding rust.

Eerst en vooral is er het oppervlak van de traagschuimmatras, een toplaag in open celstructuur (gemaakt van traagschuim). Dit zorgt ervoor dat u de hele nacht vrij kunt bewegen, en garandeert u een goede afvoer van warmte, lucht en vocht. Dit is een gigantisch comfort dat een intense nachtrust garandeert.

Verder zit er in het midden een comfortabele tussenlaag in open celstructuur van schuim die de matras optimaal ventileert.

En onderaan, aan de zijde die op de bedbodem ligt, bevindt zich high resilience schuim met open celstructuur die 7 ergonomische comfortzones omvat. Deze zones dienen om het hele lichaam beter te ondersteunen, zodat u een natuurlijke en comfortabele lighouding kunt aannemen.

Ten slotte zijn al onze traagschuimmatras voorzien van een hypoallergene hoes, die op 60 °C in de wasmachine kan worden gewassen, met een DryMesh® afwerking voor een goede ventilatie.

Wilt u graag weten welke traagschuimmatras het meest geschikt is voor uw lichaamsbouw en het best bij uw leefgewoonten aansluit ? Aarzel dan niet om onze verschillende ergonomiche matrassen rechtstreeks in de winkel te komen testen, of neem contact met ons op, of aan uw Lattoflex expert om advies te vragen. Hij zal u alle nodige informatie verstrekken zodat u een juiste keuze kunt maken.

Ondertussen kunt u alvast even kennis maken met onze twee beschikbare modellen traagschuimmatrassen, de Memory 20 en de Memory 24 :

MEMORY 24

✓ Kern high resilience schuim 10 cm
✓ Tussenlaag comfortschuim 6 cm
✓ Toplaag traagschuim 8 cm
✓ 7 ergonomische comfortzones
✓ Medium of Firm ligcomfort

MEMORY 20

✓ Kern high resilience schuim 10 cm
✓ Tussenlaag comfortschuim 4 cm
✓ Toplaag traagschuim 6 cm
✓ 7 ergonomische comfortzones
✓ Medium of Firm ligcomfort

Configureer
uw matras

Met een Lattoflex matras geniet u van ongelimiteerd comfort, dankzij de beste materialen. Dat voel je. Ontdek de matras die het best bij u past

Geruststellend gevoel van ondersteuning. Uitstekend slaapcomfort. Verkwikkende nachtrust. Zin om te gaan slapen.

Benoît, 32 jaar, Brussel

Minder rugklachten, goed uitgerust wakker worden, wat een verademing!

Agnès, 64 jaar, Antwerpen

Zeer aangenaam verrast Zeer aangenaam verrast. Kortom een zalige slaapervaring en een echte aanrader.

Mireille, 46 jaar, Genk

Geen rug- en schouderpijn meer Zeer tevreden. Geen rug- en schouderpijn meer. Niet meer zweten.

Georges, 73 jaar, Kessel

Veel minder last aan de schouder Over het algemeen ben ik tevreden. Af en toe nog eens last aan mijn rug maar veel minder last aan de schouder.

Gwendoline, 36 jaar, Ganshoren

Wij zijn bijzonder tevreden over de matrassen GELTEX® Inside: comfort, frisheid en vooral absoluut geen stof, in tegenstelling tot Memory Foam.

Michel, 70 jaar, Saint-Étienne

Vind een Lattoflex-verkooppunt bij u in de buurt

Ontdek hier