Bedbodem 120x200

Voor wie is een bedbodem 120x200 geschikt?

Er bestaan verschillende slaaptypes. Sommige mensen houden ervan om de hele ochtend in bed te blijven liggen, anderen blijven heel even liggen en nog anderen springen bij het eerste geluid van de wekker uit hun bed. De ene persoon slaapt graag in foetushouding, de andere rekt zich liever zo veel mogelijk uit om alle plaats in te nemen. Als u tot de laatste categorie behoort, raden we u aan om voor een bedbodem 120x200 en een bijbehorende matras te kiezen.

Als u alleen woont en slaapt, maar graag wat meer plaats heeft dan een standaardbed, dan is een bedbodem 120x200 precies wat u nodig heeft. U kunt zich uitstrekken, het uzelf gemakkelijk maken en genieten van een goede nachtrust. Zo begint u ‘s anderendaags fris en enthousiast aan de dag.

Bedbodem 120x200

Het principe van druk / tegendruk van een bedbodem 120x200

De meeste mensen die een nieuw bed zoeken, concentreren zich vooral op een matras die aangepast is aan hun lichaam en aan hun slaappatroon. De kwaliteit van een matras is uiteraard van cruciaal belang voor comfortabele nachten, maar de bedbodem 120x200 is dat evenzeer. Alvorens een bedbodem 120x200 te kiezen, zijn er enkele criteria waarmee u rekening moet houden. 

Om te begrijpen hoe belangrijk een kwalitatieve bedbodem 120x200 is voor de ondersteuning van uw matras, nemen we u graag mee in een klein experiment. Leg uw matras op de grond en ga erop liggen. Leg ze vervolgens op een bedbodem van goede kwaliteit, bij voorkeur van Lattoflex en voer de test opnieuw uit. Het verschil zou u meteen moeten opvallen. 

Het menselijk lichaam heeft grotere zones ter hoogte van de schouders en de heupen. Tijdens uw nachtrust oefenen deze zones meer druk uit op de matras dan andere. Die zones hebben dus een zachte tegendruk nodig. Het hoofd, de onderrug en de benen daarentegen oefenen weinig druk uit. U moet dus kiezen voor een bedbodem 120x200 met een sterke drukverdeling. 

Bedbodem 120x200

De Flex Zone-technologie van de bedbodem 120x200 van Lattoflex

De Flex Zone-technologie, die in de bedbodem 120x200 van Lattoflex geïntegreerd werd, is een van de revoluties op gebied van slaapcomfort. Deze technologie verdeelt de juiste hoeveelheid druk over elk lichaamsdeel en beschikt over een ergonomisch systeem dat uw wervelkolom de ideale natuurlijke slaaphouding geeft, ongeacht uw lichaamsbouw.  

Een natuurlijke slaaphouding is essentieel om goed te slapen en om geen last te ondervinden van de verwoestende effecten van een slechte lichaamshouding. Rugpijn en lagerugpijn steken als eerste de kop op als we de kwaliteit van ons bed verwaarlozen, zowel wat de bedbodem als wat de matras betreft.  

Om uw matras zo lang mogelijk te laten meegaan, is het bovendien belangrijk dat uw bedbodem 120x200 voor voldoende ventilatie zorgt. De verluchting van een matras is immers belangrijk om ‘s nachts zweet te kunnen afvoeren. Een goede ventilatie van de matras is mogelijk dankzij een goede bedbodem 120x200. 

Bedbodem 120x200

Zoom in op de bedbodem 120x200 Hybrid 1

Als u in bed ligt, ondervindt u onmiddellijk de juiste ondersteuning voor elk lichaamsdeel. Dat zorgt voor langdurig comfort zonder ongemakken. Na een rustige nacht voelt u zich ‘s ochtends helemaal opgekikkerd en klaar om de dag aan te vatten. Dat is het principe van de Flex Zone-technologie, die in 2021 door beddenexpert Lattoflex gepatenteerd is. De bedbodem 120x200 Hybrid 1 is uitgerust met deze technologie en zorgt voortaan mee voor uw mooiste nachten. 

De Flex Zone-technologie van Lattoflex is een belangrijke innovatie op het gebied van bedden en werd ontwikkeld voor een optimale ondersteuning van elk lichaamsdeel. Dankzij deze technologie past de bedbodem zich precies aan de contouren en de bewegingen van de slaper aan, waardoor een gelijkmatige verdeling van de druk voor een ongeëvenaard comfort zorgt. Ze weerspiegelt de essentie van de knowhow van Lattoflex: een gezonde en herstellende slaap.  

Vind een Lattoflex-verkooppunt bij u in de buurt

Ontdek hier