Bedbodem 160x200

Bedbodem 160x200: vanwaar komt de benaming “queensize”? 

Het queensize bed, met een ruime bedbodem 160x200, wordt zo genoemd omdat het verwijst naar het bed van een koningin. De grootte van het bed en het comfort passen bij haar stand. Vroeger zagen we het queensize bed vaak in de grote hotels, waar comfort primeert, maar de laatste jaren vond het zijn weg naar onze eigen slaapkamers. 

Het queensize bed met een bedbodem 160x200 is dus een bed dat dankzij zijn ruime afmetingen voor een koningin bestemd was, maar nu het favoriete bed van koppels is. Beeld u in dat u naast uw wederhelft slaapt, uw arm uitstrekt en ... niemand vindt. Het is misschien een tikkeltje overdreven, maar het ruimtegevoel is wel vergelijkbaar. 

Controleer, voordat u deze parel in huis haalt, of hij in uw kamer past. Als u tot nu toe enkel een standaardmaat in uw kamer had, zou het kunnen dat een queensize bijna de hele ruimte inneemt. Als uw kamer 12 m² of groter is (de gemiddelde oppervlakte van een standaardkamer), dan zou een queensize bed erin moeten passen. 

Bedbodem 160x200

Bij wie past een bedbodem 160x200?

Zoals we hierboven al vermeldden, zijn een queensize bed en een bedbodem 160x200 perfect voor koppels. Voor comfortabele en rustgevende nachten, zelfs met twee, is de queensize de referentie geworden. U geniet van de aanwezigheid van uw wederhelft, terwijl u toch uw eigen coconnetje behoudt, in hetzelfde bed. Met de bedbodem 160x200 is het bijna onmogelijk om elkaar te storen, zelfs niet als u ‘s nachts beweegt. 

U kunt zelfs nog verder gaan. Als u kiest voor een bedbodem 160x200 die uit twee onafhankelijke delen bestaat, kunt u elk afzonderlijk de positie kiezen die het beste bij u past. Volledig plat, het hoofd iets omhoog, half of helemaal zittend: ieder ligt zoals hij wil, zonder dat de ander er last van heeft.

Wat zijn de verschillende types bedbodems 160x200?

Er bestaan drie verschillende soorten bedbodems 160x200. Aan u om te kiezen welke het beste bij uw slaapprofiel en uw noden aansluit. 

  • De lattenbodem

De lattenbodem is de meest voorkomende bedbodem bij mensen thuis. Hij bestaat uit houten latten over de hele lengte van het frame en biedt de flexibiliteit die u nodig heeft voor een goede nachtrust. Bovendien voorziet hij voldoende verluchting voor uw matras zodat die langer meegaat. De bedbodem 160x200 met houten latten brengt u in de zevende hemel. 

  • Het boxspringbed

Dit is een bedbodem die veren bevat om uw lichaam de hele nacht lang de nodige ondersteuning te bieden. Vooral voor mensen die liever wat zachter slapen, is dit een goede keuze. 

  • De elektrische bedbodem

Een elektrische bedbodem bestaat meestal uit houten latten, maar onderscheidt zich door een systeem met afstandsbediening waarmee u de gewenste hellingshoek kunt kiezen. Houd er rekening mee dat elektrische bedbodems voor koppels uit twee aparte delen kunnen bestaan. 

Ontdek de modellen die Lattoflex heeft ontwikkeld.

Bedbodem 160x200

Waarom kiezen voor een bedbodem 160x200 van Lattoflex?

Dankzij ons onderzoek geniet u met behulp van een ergonomische bedbodem 160x200 van een correcte slaap.  

Kiezen voor Lattoflex betekent kiezen uit een reeks innovatieve modellen. Verkiest u traditionele latten of vleugels voor extra ondersteuning? Of een combinatie van de twee? Een vaste bedbodem of een gemotoriseerde voor meer gemak? De bedbodem 160X200 van Lattoflex voldoet aan al deze eisen. 

Het geheim van de bedbodem 160X200 van Lattoflex? Onze knowhow die we in elk model geïntegreerd hebben. Deze bedbodems werden vervaardigd voor een kwalitatieve slaap en garanderen dat u ‘s ochtends fris en monter opstaat. 

Bovenop de bedbodem 160x200 biedt Lattoflex alle noodzakelijke elementen aan voor uw bed, en dat alles om u de rustgevende slaap te bezorgen waar u zo naar snakt.

Bedbodem 160x200

Een voorbeeld van de knowhow van Lattoflex: de bedbodem 160x200 Winx® 6

Om u te helpen bij uw keuze, raden we de bedbodem 160x200 Winx® 6 van Lattoflex aan. Deze ergonomische bedbodem is uitgerust met de innovatieve Winx®-technologie, gecombineerd met driedimensionele vleugels, glasvezellatten, en ter hoogte van de knieën een ontspanningshelling, zodat u in drie verschillende posities kunt slapen. 

Deze volledig gemotoriseerde bedbodem (hoofd/rug/benen/relax) voorziet een volledige driedimensionele ondersteuning van uw lichaam in de lengte, de breedte en de hoogte. De combinatie van flexibiliteit en stevigheid zorgt voor een optimale positie, aangepast aan elke slaapfase en aan elk slaapprofiel. 

Dankzij de vele steunpunten en de Flex Zone-technologie biedt de bedbodem 160x200 van Lattoflex een aangepaste ondersteuning en druk op elke zone van uw lichaam. De schouders en de heupen bijvoorbeeld, krijgen alle nodige aandacht voor een heerlijke en herstellende slaap. Wie kiest voor een bedbodem Winx® 6 van Lattoflex, kiest voor zalige nachten.

Bedbodem 160x200

Vind een Lattoflex-verkooppunt bij u in de buurt

Ontdek hier