5 voorwerpen die u helpen slapen

Door drukke dagen, stress op het werk en kinderen die zowat overal naartoe gebracht moeten worden, is het soms moeilijk om thuis te komen, u te ontspannen en rustig de nacht in te gaan. In dit artikel raden we voorwerpen aan die u kunnen helpen sneller en zonder stress in slaap te vallen.   

Scrolt u ook doelloos op uw smartphone om in slaap te kunnen vallen? U weet wellicht dat dat absoluut geen goed idee is voor een goede nachtrust? Dat klopt. Leg u smartphone dus opzij en kies andere oplossingen om in te slapen. Tegenwoordig zijn er nieuwe technologieën op de markt om u bij dit proces te helpen.  

5 voorwerpen die u helpen slapen

Oortjes om te slapen  

Op het eerste gezicht lijkt het misschien een gek idee. Nochtans hebben sommige mensen een ontspannend en rustgevend geluid nodig om te kunnen slapen. Oortjes die speciaal hiervoor ontworpen zijn kunnen de oplossing bieden. Dankzij die oortjes hoort u geen of minder omgevingsgeluid en kunt u zich concentreren op het geluid in uw oren. Golven die op het strand slaan, het gezang van vogeltjes, een afspeellijst die u ontspant ...  Er zijn veel mogelijkheden en u kan kiezen wat bij u past.  

Er bestaan verschillende soorten hulpmiddelen waarmee u naar geluiden kan luisteren tijdens uw slaap. Als oortjes in uw oren u storen om te slapen, kunt u ook kiezen voor een hoofdband of een hoofdtelefoon.   

Een toestel dat witte ruis verspreidt 

Vindt u het idee van oortjes, een hoofdtelefoon of hoofdband tijdens de nacht maar niets? Er bestaat nog een andere manier om geluid te verspreiden: een witte ruis machine. Witte ruis zijn monotone achtergrondgeluiden zoals het geluid van een stofzuiger of een haardroger, maar ook natuurgeluiden zoals een rivier of regen bijvoorbeeld. Die kunnen op sommige mensen een hypnotiserend effect hebben. Uw geest concentreert zich op die geluiden en niet meer op de stress van de voorbije dag. U ontspant zich en valt in slaap.  

Kom tot rust met een oogmasker  

De eerste stap naar een goede nachtrust is ontspannen. Een manier om tot rust te komen is door gebruik te maken van een oogmasker.  Er bestaan verschillende modellen. Het is aan u om te kiezen welk het best bij u past. Hoe werkt het? Het masker oefent lichte druk uit en zorgt voor warmte rond uw ogen. Sommige maskers verspreiden ook witte ruis, muziek of meditatie in uw oren zodat u zich nog meer ontspant.   

Een luchtreiniger 

In sommige ruimtes van uw huis kan de lucht zwaarder zijn, door stof of vocht bijvoorbeeld. In uw slaapkamer kan dat uw slaap beïnvloeden. Het is aangeraden om hier een luchtreiniger te installeren om de lucht te zuiveren. Deze ruimte moet immers, net zoals de rest van uw huis, goed verlucht zijn zodat u gezonde lucht inademt. Als u echter een dergelijk toestel in uw kamer zet, let dan op volgende kenmerken:   

Het toestel moet stil zijn.  Het geluid van een luchtreiniger mag uw slaap immers niet verstoren. Controleer voor de aankoop dus goed het aantal decibels dat het toestel produceert. Hoe hoger het getal, hoe luider de luchtreiniger; 

Houd rekening met de oppervlakte van uw kamer. Als u een luchtreiniger koopt die te klein is voor de ruimte, dan zal hij minder efficiënt zijn.   

Klein detail: er bestaan steeds meer luchtreinigers, dus u heeft een ruime keuze om een exemplaar te kiezen dat bij de inrichting van uw kamer past.  

Toestellen voor meditatie  

Er zijn verschillende merken die toestellen hebben ontwikkeld die meditatieoefeningen aanbieden. Op die manier heeft u uw smartphone niet meer nodig om online een meditatievideo te zoeken voordat u gaat slapen (blauw licht is niet goed voordat u naar bed gaat). U hoeft enkel het toestel aan te zetten en u kunt zich ontspannen. Dankzij een lichtje dat op het plafond geprojecteerd wordt, waarop u zich moet concentreren, en dankzij ademhalingsoefeningen, zorgt deze technologie ervoor dat u tot rust komt en kan inslapen. Bovendien schakelt een dergelijk toestel zich na een bepaalde tijd automatisch uit. U moet er dus niet aan denken om het uit te schakelen.  

Laatste tip  

De basis voor een goede nachtrust is een goed bed. Anders loopt u het risico wakker te worden met pijn of moeilijkheden te hebben met inslapen. Bezoek onze website om ons uitgebreid assortiment ergonomische matrassen (GELTEX®-matrassen bijvoorbeeld) te ontdekken. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u advies of meer informatie wenst.  

Vind een Lattoflex-verkooppunt bij u in de buurt

Ontdek hier