De mythe van een lekker hard bed

Vroeger sliepen de meeste mensen op doorgezakte matrassen en spiraalbodems. Bij rugklachten adviseerde men meestal een hard slaapsysteem.
 

Vandaag denken nog steeds heel wat mensen dat hard slapen de beste keuze is voor de rug. Helaas, dat klopt niet. Een hard bed kan zelfs rugklachten veroorzaken in plaats van ze te verhelpen of te voorkomen!
 

Tijdens onze slaap ontspannen de spieren. Als u dan op een te hard bed ligt, neemt uw wervelkolom door die dalende spierspanning een onnatuurlijke houding aan. Dat creëert een spanning op de weke delen van de wervelkolom, bijvoorbeeld de tussenwervelschijven. Gevolg: u krijgt niet genoeg diepe slaap. En ’s ochtends hebt u last van lage rugpijn, een stijve nek en pijnlijke schouders.
 

De hardheid van een slaapsysteem is zeer subjectief. Wat de een hard vindt, is voor een ander dan weer niet hard. Vraag advies aan een expert en ga naar een speciaalzaak. Zo maakt u zeker de juiste keuze.

De mythe van een lekker hard bed

Configureer
uw matras

Met een Lattoflex matras geniet u van ongelimiteerd comfort, dankzij de beste materialen. Dat voel je. Ontdek de matras die het best bij u past