Onderhoudstips voor je bed en slaapkamer

 

Algemene onderhoudstips

 

  • U kunt uw bedbodem heel gemakkelijk onderhouden met een stofzuiger en een zachte, licht vochtige doek.

  • Elke matras van Lattoflex draagt een etiket met preciezeonderhoudsinstructies. Om elke beschadiging te vermijden, raden wij u aan deze zorgvuldig na te leven.

Onderhoudstips voor je bed en slaapkamer

​​​​​​Het onderhoud van de hoes

De meeste matrassen van Lattoflex hebben een afritsbare hoes. Verwijder deze altijd met zorg om de kern van de matras niet te beschadigen. U kunt de hoes vervolgens reinigen volgens de instructies op het etiket. De kern van de matras vergt geen enkel specifiek onderhoud. Wij raden u ten stelligste af uw matras uit te kloppen of in de zon te leggen.

 

Wat met huisdieren?

  • Hou huisdieren buiten de slaapkamer en zeker uit het bed.

  • Een nieuw slaapsysteem vergt altijd een aanpassingsperiode. Het is volkomen normaal dat u enkele dagen tot weken nodig hebt om te wennen aan uw nieuwe bedbodem en matras, vooral als u voordien sliep op een ander merk of type slaapsysteem

 

Schimmelvorming

Een hoge luchtvochtigheid kan leiden tot de vorming van schimmel aan de onderkant van uw matras. Schimmel kan uw matras ernstig beschadigen en soms onbruikbaar maken.

 

Verplaatsen van uw bedbodem

Als u uw bedbodem moet verplaatsen (om te stofzuigen, bijvoorbeeld) dan moet u de verstelbare delen eerst weer in hun horizontale stand brengen. Til de bedbodem in zijn geheel op, aan beide uiteinden van de laagste delen van het bedkader.

Vooraleer u de bedbodem opnieuw gebruikt, moet u ervoor zorgen dat hij in waterpas ligt en dat alle verstelbare delen, snoeren, elektrische kabels enz. vrij kunnen bewegen. Let erop dat u nooit iets forceert.

 

Matras en linnen

  • Draai uw matras regelmatig om zodat ze overal gelijkmatig wordt belast. Handel daarbij heel voorzichtig om mogelijke scheuren in de kern of de hoes te voorkomen, die niet onder de garantie zouden vallen.

  • Gebruik bedlinnen van een goede kwaliteit dat regelmatig wordt gereinigd en gemakkelijk vocht doorlaat.

Configureer
uw matras

Met een Lattoflex matras geniet u van ongelimiteerd comfort, dankzij de beste materialen. Dat voel je. Ontdek de matras die het best bij u past