Uw slaapkamer decoreren voor een rustige nacht

De slaapkamer is een plaats waar u zich moet laten gaan, om de stress van de voorbije dag van u af te zetten. Hiervoor is een inrichting naar uw smaak van groot belang: u hebt een decoratie nodig waar u zich goed bij voelt. Wij geven u een aantal ideetjes.

Uw slaapkamer decoreren voor een rustige nacht

Zachte kleuren die rust inspireren

Het is aangeraden om geen al te agressieve kleuren te gebruiken in een slaapkamer. Het is namelijk de bedoeling dat u zich ontspant zodra u op bed gaat liggen, dat uw negatieve gedachten uit uw hoofd worden gezet en dat u rustig kunt gaan slapen. Agressieve kleuren zoals rood of geel, kunnen het omgekeerde effect hebben en deze doelstellingen teniet doen. U vermijdt die dan ook beter. Grijs is eigenlijk een perfecte kleur voor een slaapkamer. Maar als u fan bent van bepaalde kleuren en die voor u uit uw slaapkamer niet weg te denken zijn, kunt u voor pasteltinten opteren. Ze zijn veel lichter en veel discreter, maar zorgen toch voor dit vleugje fantasie. Een andere oplossing: als u een redelijk neutrale kleur op de muren aanbrengt, dan kunt u toch kleine kleurtoetsen toevoegen aan de hand van decoratie. Een pot met bloemen, een kaars, een lamp... Laat uw verbeelding de vrije loop. Een laatste tip: hang gordijnen aan uw ramen. Gordijnen hebben heel wat functies: de kamer opsmukken (u kunt dit decoratie-element origineel uitwerken), de kou buiten houden en de slaapkamer verduisteren wanneer u gaat slapen.   

Welke meubels kunt u voor een slaapkamer kiezen?  

Vul deze kamer niet teveel met meubels. Om een rustige geest te hebben wanneer u gaat slapen, hebt u beter een kamer die niet te vol en niet de drukkend is. Als u het geluk hebt dat er een kamer of een deel van een kamer als dressing kan dienen, maak daar dan gebruik van. Zo wordt de slaapkamer niet tjokvol door uw kleerkast.   

Ideaal is een bed, wat nachtkastjes en eventueel een kleine kast in uw slaapkamer. Verwijder alles wat overbodig is. Zo zult u beter en rustiger slapen.  

Zeker wat het bed betreft, kunt u in ons ruime gamma wat grasduinen. Dankzij onze bedden zult u alvast ideaal slapen. Klein pluspuntje dat uw slaapkamer charme geeft en ze uniek maakt: met Lattoflex kunt u de stijl van uw bed personaliseren. U kunt een keuze maken van het bedkader (meerdere stoffen en kleuren beschikbaar), het hoofdbord (keuze uit 24 mogelijkheden), de stof en de poten. Het wordt dus een uniek bed, net zoals u dat bent.  

Decoratie-ideeën om de slaapkamer op te vrolijken 

Waarom niet wat planten toevoegen om de decoratie op te luisteren? Planten geven een ideale decoratietoets aan deze kamer. Uiteraard blijft u beter bij het principe om de kamer niet overvol te zetten. Vermijd planten die teveel geur afgeven, omdat dit uw slaap kan verstoren. U kunt ook een bloemstuk samenstellen en dit bij een raam of op een bijzettafeltje leggen, met een kaars erbij. Een geurkaars kan u trouwens helpen om te ontspannen voordat u gaat slapen, want een geur die u bevalt in de slaapkamer is positief om straks beter te slapen.  

Voor de verlichting geeft u best de voorkeur aan een gedempte sfeer in plaats van te sterke verlichting. Plaats lampjes op uw nachtkastjes. Ook hier kunt u geheel volgens uw eigen smaak een keuze maken. Kleine voorwerpen zoals een nachtlampje kunnen een getuige zijn van de originaliteit van uw slaapkamer en van uw innerlijke zijn.  

Als u houdt van schilderijen, kunt u een mooi schilderij aan de muur hangen. Dit sierelement moet in lijn met uw persoonlijkheid zijn, het moet u toelaten om helemaal zen te gaan slapen. Als u 's morgens uw ogen opent, moet u zich goed voelen. Neem daarom de tijd om na te denken wat u wilt.  

Een tip voordat u gaat slapen?  

Steeds meer mensen plaatsen een televisie in hun slaapkamer of overlopen nog een laatste keer de actualiteit op hun smartphone voordat ze gaan slapen. Dat is een slechte gewoonte die niet bevorderlijk is om goed te slapen. Kleine tip: vermijd schermen zoveel mogelijk voordat u naar bed gaat. Waarom geen mooie lampenslinger in plaats van de televisie hangen?  

Ontdek uw ergonomische bedbodem en matras