Waarom is een matras van goede kwaliteit belangrijk voor uw rug?

Het is zeer onaangenaam om 's morgens met rugpijn op te staan. Deze pijn kan te wijten zijn aan een slecht bed, ofwel gewoon aan een bed dat niet bij uw profiel past. Er bestaan verschillende soorten matrassen. De consument krijgt momenteel in de handel een grote waaier aan bedden voorgesteld, waardoor men zich bij dit grote aanbod wat verloren kan voelen. We zullen u helpen om wegwijs te raken aan de hand van uw profiel. 

Zorg goed voor uw rug  

De rug is een zeer belangrijk lichaamsdeel. Hier zitten heel wat spieren die instaan voor de beweeglijkheid en de stabiliteit van het hele bovenlichaam. Als een of meerdere spieren gekwetst of verwond is, kan dit aanzienlijke problemen van algemene aard veroorzaken. Daarom is het van fundamenteel belang om goed voor uw rug te zorgen en bijzondere aandacht te besteden aan het welzijn van uw rug. Een matras kiezen die aan uw rug aangepast is, kan een oplossing zijn.  

Een kwestie  van evenwicht  

Er doen heel wat opvattingen de ronde over matrassen die voor de rug geschikt zijn. Vroeger hoorde u vaak zeggen dat u voor een stevige, harde matras moest kiezen om geen rugpijn te hebben veroorzaakt door uw bed. Tegenwoordig raden we eerder een zachte matras aan voor het comfort, maar die ook een zekere stevigheid verzekert voor uw ledematen (schouders, bips...). De matras moet uw lichaam immers zo goed mogelijk dragen, zodat het lichaam volledig ontspannen is. Een matras die tegelijk stevig en zacht is, zorgt dus voor ondersteuning van de wervelkolom, maar laat ook bepaalde punten van uw lichaam ontspannen door die in de matras te laten wegzakken.  

Een matras in functie van uw lichaam 

Niet iedereen is gelijk. Iemand met een zekere corpulentie dient bijvoorbeeld een hardere matras te kiezen, zodat het lichaam beter ondersteund wordt. Er bestaan tegenwoordig heel wat soorten matrassen die voor een groot aantal consumenten geschikt kunnen zijn. Neem dan ook tijd om een bed te kiezen in functie van uw profiel en voorzie ook tijd om het bed uit te proberen. Omdat we een groot deel van ons leven slapend doorbrengen, is dit een vitale keuze.  

Kies een Lattoflex matras voor uw rug 

Onze ergonomische matrassen passen zich zo goed mogelijk aan uw lichaam aan. Ze zorgen ervoor dat uw wervelkolom in een natuurlijke houding ligt en de drukpunten ter hoogte van de lendenen door de matras geabsorbeerd worden. Ze ondersteunen u de hele nacht lang, wat u een ongeëvenaard comfort geeft. Ons gamma omvat matrassen die zich aan uw behoeften en wensen aanpassen: GELTEX®-matrassen, met een innovatief schuim voor een optimale ondersteuning, latex matrassen, die soepel en elastisch zijn, en de druk van uw lichaam gelijkmatig verdelen, Memory-matrassen, op basis van traagschuim, en ten slotte de Luna, gemaakt van comfort schuim dat zich aan uw lichaam aanpast. U wordt 's morgens niet langer met rugklachten wakker als u kiest voor een van deze matrassen in combinatie met een Lattoflex bedbodem.  

 

De afmetingen van de matras  

De afmetingen van de matras zijn van belang voor het welzijn, hoewel daar maar al te vaak geen rekening mee wordt gehouden. Als u bij uw partner slaapt en één van u beiden is behoorlijk corpulent, dan kan dit problemen scheppen als u op een kleine matras slaapt. Een van de twee kanten zal niet in evenwicht zijn, wat rugpijn bij de partner kan veroorzaken. In dat geval denkt u best aan een grotere matras, zodat dit effect van onevenwicht zich niet voordoet. Een andere oplossing die we kunnen voorstellen is om een duo matras te kopen. Dit bestaat uit twee onafhankelijke matrassen die u via een ritssluiting aan elkaar kunt vastmaken.  

Welke lighouding neemt u in bed aan?  

Op je zij slapen is de beste houding om rugklachten te vermijden. Deze houding respecteert immers de natuurlijke rondingen van de wervelkolom. Op je linkerzij slapen verdient de voorkeur, omdat dit een betere bloedsomloop verzekert. Bovendien worden de organen in deze houding niet samengedrukt. Zo wordt u 's morgens zonder rugpijn wakker.  

Weet u niet welke bed u best kiest om 's nachts beter te slapen? Aarzel niet om met één van onze experts contact op te nemen. Wij nemen tijd om naar u te luisteren en uw profiel te analyseren om u een oplossing aan te bevelen die het best bij uw behoeften aansluit.