Wat is de juiste slaaphouding?

De ruggengraat heeft een S-vorm. 

Of u nu ligt, zit, stapt of slaapt, het komt erop aan die S-vorm zoveel mogelijk te behouden. De enige juiste slaaphouding is dan ook die waarin de wervelkolom zijn natuurlijke houding behoudt.

Een bed dat uw lichaam de juiste ondersteuning biedt, zorgt ervoor dat u automatisch in de juiste slaaphouding gaat liggen. Een Lattoflex slaapsysteem geeft u overal de juiste ondersteuning. In ruglig krijgt u vooral steun aan nek, taille en benen. In zijlig worden vooral uw schouders en heupen goed ondersteund.

Wat is de juiste slaaphouding?

De juiste slaaphouding kunt u makkelijk herkennen. 

Van achteren gezien vormt uw rug een rechte horizontale lijn. Van opzij gezien vertoont uw rug de flauwe S-bocht die hij ook heeft als u staat.
 

Alles begint natuurlijk bij het juiste bed!

Als uw bed uw lichaam niet goed ondersteunt – omdat het te hard of te zacht is – dan proberen uw rugspieren de hele nacht de zaak recht te trekken. Dat resulteert in stijve spieren of pijn in uw nek. Een te zacht bed doet de wervelkolom meebuigen in een onnatuurlijke vorm. U ligt gebogen als een banaan. Uw bewegingsvrijheid vermindert en uw vochtregulatie verloopt minder efficiënt. Een te hard bed vervormt de wervelkolom ook in een onnatuurlijke vorm. Uw lichaam steunt immers op de schouders en de heup en uw wervelkolom komt in een klem te liggen. Daardoor hebt u de neiging om vaak van houding te veranderen, wat veel energie kost.
 

Zoveel draaien en keren, is dat goed voor mijn rug?

Wees gerust, u mag op twee oren slapen. Geregeld van houding veranderen in uw slaap is normaal. Sterker nog, het is absoluut noodzakelijk. Want als u altijd in dezelfde houding zou liggen, dan zouden bepaalde zones van uw lichaam continu belast worden.
 

Door regelmatig te draaien en van houding te veranderen in bed, spreidt u spontaan de belasting van uw lichaam. Het slaapsysteem van Lattoflex helpt u daarbij. Omdat uw lichaam altijd correct ondersteunt, kunt u ontspannen bewegen en wordt u weinig of niet wakker bij het draaien.
 

De reactiviteit of veerkracht is dus van groot belang. Het garandeert u een maximale bewegingsvrijheid. Uw bed moet vlot reageren op uw lighouding, bijvoorbeeld aan uw schouders en heupen. Maar het moet ook snel terugveren als u draait, want anders wordt uw lichaam niet ergonomisch ondersteund. Zeker als u rugproblemen hebt, is zo’n correcte ondersteuning erg belangrijk.

Configureer
uw matras

Met een Lattoflex matras geniet u van ongelimiteerd comfort, dankzij de beste materialen. Dat voel je. Ontdek de matras die het best bij u past