Welke stof voor uw bed kiezen

De stof die u voor uw bed kiest, vormt een niet te verwaarlozen deel van de slaapkamerdecoratie. In uw slaapkamer brengt u ongeveer een derde van uw leven door. Het is dan ook belangrijk om te kiezen voor een stof die u helpt om rustige nachten door te brengen. Daarom maken we voor u een overzicht met in detail de verschillende beschikbare stoffen, en geven we tips welke u best kiest in functie van uw behoeften.

Welke stof voor uw bed kiezen

Een stof die perfect bij u past

Sommigen hebben het graag warm wanneer ze in bed liggen, zowel in de zomer als in de winter. Anderen hebben liever voortdurend een frisse luchtstroom in hun slaapkamer en willen geen lakens die teveel warmte vasthouden. U kiest dus best een stof in functie van uw behoeften. Omdat niet iedereen gelijk is, kunnen uw wensen op dit vlak verschillen.  

  • Katoen  

Katoen is een succesnummer bij heel wat slapers. Het staat er immers om bekend om zeer licht en zacht te zijn. Zo hebt u het in de winter niet te warm en niet te koud. Er bestaan verschillende kwaliteiten katoen Het wordt steeds meer met andere synthetische materialen vermengd om de prijs te drukken. Geef dus de voorkeur aan een stof van 100% katoen, iets duurder maar veel aangenamer om aan te raken. Een ander kenmerk dat de prijs van deze stof bepaalt: het aantal draden per vierkante centimeter. Hoe meer draden/cm², hoe dichter het weefsel is en hoe sterker het laken. Het summum: biokatoen, geteeld zonder chemische producten of pesticiden. In verschillende stoffen wordt katoen gebruikt: jersey (een gebreide stof die daarna geweven wordt), flanel (bekend voor zijn opwarmende eigenschappen), seersucker (die lucht doorlaat, waardoor u tijdens de zomernachten niet te warm hebt), ...  

  • Linnen 

Net als katoen staat deze natuurlijke vezel bekend voor zijn warmteregelende eigenschap. Het zorgt er immers voor dat u 's winters warm blijft en 's zomers fris. Een ander positief punt van linnen: het is hypoallergeen. Deze stof is duurder dan katoen, maar geeft uw slaapkamer een zekere charme dankzij het gekreukelde effect.  

  • Satijn  

Deze stof is een mengsel van meerdere materialen die geweven worden aan de hand van een techniek die "atlasbinding" of satijnbinding wordt genoemd, waarmee de draden heel strak op elkaar kunnen worden gedicht. Geef de voorkeur aan katoensatijn, dat natuurlijker is. Als u voor dit materiaal kiest, krijgt uw slaapkamer een romantische glamour uitstraling. De kamer ziet er ook veel warmer uit dankzij de effecten van satijn.  

Welke stijl en welke kleur voor uw bedlinnen  

Laat uw verbeelding de vrije loop. Terwijl het de voorkeur verdient om geen te agressieve kleuren te kiezen voor de muren van uw slaapkamer, kunnen de stoffen van uw bed uw persoonlijkheid weerspiegelen. Met motieven, levendige kleuren, met een van uw foto's erop geprint... Kortom: de keuze is ruim en er zijn meerdere mogelijkheden.  

U kunt bijvoorbeeld een kamer in één enkele kleur creëren. Dan heeft het bedlinnen dezelfde kleur als de muren. De decoratievoorwerpen onderscheiden zich dan weer dankzij varianten van de gekozen kleur.  

Waarom niet opteren voor de tweekleurige trend? De muren in één kleur, de decoratie en het bedlinnen in een andere kleur. Overweeg goed het geheel van verschillende tinten van de twee gekozen kleuren. Zo kunt u fantastische combinaties tot stand brengen.  

Een ander ideetje: de prints. Zij kunnen dat extra vleugje originaliteit aan deze kamer toevoegen. Let op dat u de kamer niet met deze prints overlaadt. Het is perfect als ze op het bedlinnen aanwezig zijn, zonder ook op meubels of elders te worden herhaald. Wees matig wanneer u een print gebruikt, anders riskeert u dat u de decoratie snel beu bent.  

Hebt u niet echt zin in originaliteit, maar eerder in eenvoud om u in uw slaapkamer op uw gemak te voelen? Kies dan voor comfortabel wit bedlinnen. Witte lakens zijn eenvoudig en doeltreffend, ze wekken de indruk van netheid, frisheid en dus van welzijn. 

Configureer
uw matras

Met een Lattoflex matras geniet u van ongelimiteerd comfort, dankzij de beste materialen. Dat voel je. Ontdek de matras die het best bij u past