Eenpersoonbedbodem

Waarom is het belangrijk om de juiste eenpersoonsbedbodem te kiezen?

We denken vaak ten onrechte dat het kiezen van een goede matras de belangrijkste stap is bij de aankoop van een kwaliteitsbed dat die naam waardig is. De bedbodem, goed verstopt onder een dikke matras, wordt daarbij vaak gedegradeerd tot een onopvallend accessoire. Maar wat is het eigenlijk? 

Bij het kiezen van een eenpersoonsbedbodem is het belangrijk om rekening te houden met een aantal criteria. Die worden bepaald door alle avonturen die u al slapend beleeft. 

Als het op slapen aankomt, spelen de matras en de bedbodem complementaire en essentiële rollen in uw comfort en welzijn. Ze werken samen om de verschillende bewegingen van uw lichaam tijdens een normale nacht te ondersteunen. Lattoflex benadrukt die essentiële synergie tussen de matras en de eenpersoonsbedbodem. 

Een goede matras moet uw lichaam optimaal ondersteunen en uw wervelkolom in zo’n natuurlijk mogelijke houding houden. Zo ervaart u het best mogelijke comfort. Daarbij speelt een goede eenpersoonsbodem een cruciale rol.  

Een juiste basis is een belangrijke factor om de levensduur van uw matras te verlengen. Om hygiënische redenen, is het aangeraden om je matras na maximaal 10 jaar te vervangen. Onze eenpersoonsbedbodems zijn ontworpen om ventilatie te vergemakkelijken en een efficiënte vochtregulatie te garanderen. In combinatie met een geschikte matras creëren ze een gezond slaapklimaat door te helpen bij het afvoeren van het vocht dat uw lichaam 's nachts van nature produceert. Deze ventilatiefunctie vermindert het risico op de verspreiding van huisstofmijt en schimmels, waardoor de kwaliteit van uw matras jarenlang behouden blijft.

De synergie tussen een goede matras en een kwalitatieve eenpersoonsbedbodem is essentieel voor een verkwikkende nachtrust en om de levensduur van uw matras te maximaliseren. Lattoflex begrijpt het belang van die synergie en zet alles op alles om u een bed van de hoogste kwaliteit te bezorgen. 

Eenpersoonbedbodem

Welk type eenpersoonsbedbodem moet ik kiezen bij Lattoflex?

De lattenbodem

De eenpersoonslattenbodem een klassieke bedbodem, die bestaat uit houten latten langs het frame. Zijn belangrijkste functie is het lichaam van de slaper optimaal ondersteunen. Daarnaast zorgen de door Lattoflex ontwikkelde modellen altijd voor een optimale ventilatie van de matras, wat de levensduur ervan verlengt. Eenpersoonsbedbodems met onbedekte latten van Lattoflex bieden een betere warmtehuishouding en een goede vochtafvoer, in tegenstelling tot bedbodems met bedekte latten. 

Het is belangrijk om te weten dat het aantal latten in een eenpersoonsbedbodem een grote invloed heeft op het comfort dat hij biedt. Als algemene regel geldt: hoe meer latten, hoe comfortabeler de lattenbodem. We raden daarom aan om te kiezen voor lattenbodems met tussen de 16 en 30 latten, in plaats van exemplaren met slechts 12 latten. 

Het is echter essentieel om te benadrukken dat we bij Lattoflex streven naar optimaal comfort, ongeacht het aantal latten. Of u verder kiest voor een vaste lattenbodem, een elektrische of een omhoog te tillen model, onze producten zijn ontworpen om ononderbroken steun te bieden, ongeacht uw slaap- of rustpositie. Met onze eenpersoonsbedbodems geniet u van constante ondersteuning, wat bijdraagt aan een betere slaap en meer comfort.

Bedbodem met lamellen

Bij Lattoflex zijn onze eenpersoonsbedbodems met lamellen ontworpen voor optimale ondersteuning en ongeëvenaarde slaapkwaliteit. Met hun geavanceerde technologie bieden deze bedbodems een uitzonderlijke vering en drukverdeling, wat een perfecte synergie met uw matras creëert. Onze bedbodems met lamellen zijn aangepast aan elke lichaamsvorm en bieden een onberispelijke stabiliteit, of u nu ligt of zit. Slapen is nog nooit zo verkwikkend geweest als op onze bedbodems. Hybride bedbodem

Als u op zoek bent naar een bedbodem die kwaliteit en geavanceerde technologie combineert en tegelijkertijd de juiste ondersteuning voor uw schouders biedt, dan is onze ergonomische hybride bedbodem echt iets voor u. Hij bezorgt je een rustige en comfortabele nachtrust in een natuurlijke houding. 

Onze hybride modellen combineren traditionele technologie met de voordelen van ons flexibel Winx®-vleugelsysteem. De Hybrid 1 heeft twee flexibele steunpunten, terwijl de Hybrid 2 driedimensionale Winx®-vleugels heeft. Dankzij de Flex Zone-technologie geniet u van een optimale drukpuntverdeling en een verhoogde ondersteuning voor de rug en de lendenstreek. Bovendien bevatten deze hybrides ook onze gepatenteerde Flex Zone-technologie, ontworpen voor specifieke ondersteuning van de schouders.

De elektrische versie

Het elektrische model van de eenpersoonsbedbodem is gemakkelijk in gebruik en vergt weinig inspanning. Dankzij een eenvoudige afstandsbediening kunt u kiezen om plat te slapen, een beetje omhoog of zelfs bijna zittend. Daardoor is de eenpersoonsbedbodem heel intuïtief en moeiteloos te gebruiken. Het is de perfecte oplossing voor wie zijn slaappositie met maximaal comfort en gemak wil aanpassen. Het model voor tweepersoonsbedden heeft twee aparte bedbodems, bevestigd op hetzelfde frame. Dat maakt het ideaal voor koppels die niet in dezelfde positie slapen. 

Eenpersoonbedbodem

Welke maat eenpersoonsbedbodem moet ik kiezen?

U heeft een specifieke bedbodem gekozen die het beste bij u past. Nu moet u nog de juiste maat kiezen.

De ideale maat voor een eenpersoonsbedbodem hangt af van uw lengte. Voor optimaal comfort raden we u aan om een eenpersoonsbedbodem te kiezen die 10 tot 15 cm langer is dan uw lengte, om te voorkomen dat uw voeten uit het bed steken.

Bovendien kan de keuze voor een breder bed, bijvoorbeeld 160 cm in plaats van 140 cm, uw slaapcomfort aanzienlijk verbeteren. Het is een concept dat u vaak terugvindt in de hotelindustrie: hoe groter het bed, hoe beter u slaapt.

Algemeen is de grootte van een eenpersoonsbedbodem een essentieel criterium voor een goede slaapkwaliteit. Het is dus essentieel om de juiste maat te kiezen om uw rust te optimaliseren.

Eenpersoonbedbodem

Vind een Lattoflex-verkooppunt bij u in de buurt

Ontdek hier