GELTEX® maakt het verschil

De 5-voudige GELTEX®-belofte van Lattoflex

Er zijn matrassen die goed ventileren. Er zijn er waarop u zálig ligt. En sommige zorgen voor correcte ondersteuning. Uw Lattoflex matras met GELTEX®-schuim bundelt al deze eigenschappen. Bovendien is ze duurzaam geproduceerd en gaat ze langer mee. Dat is dan weer goed voor het klimaat en de natuur.

 

 

Slaapdriehoek

Optimale ventilatie

BETERE AFVOER VAN LICHAAMSWARMTE EN -VOCHT


Iedereen zweet in bed. Gemiddeld verliest u elke nacht tot één liter vocht. Om goed te kunnen slapen, geeft ons lichaam bovendien warmte af. Het GELTEX®-schuim van uw Lattoflex matras voert dat transpiratievocht en die lichaamswarmte weg. Dankzij zijn open celstructuur en luchtdoorlaatbaarheid zorgt het GELTEX®-schuim voor een optimale ventilatie. Dat heeft een belangrijke invloed op uw slaapcomfort. Deze ventilatie heeft nog andere voordelen. Materiaal dat warmte en vocht goed afvoert, is minder interessant voor schimmels en bacteriën. Het verslijt ook minder snel. Uw Lattoflex matras met GELTEX® gaat dus langer mee omdat ze beter ventileert.

Ventilatie

Ideale drukverdeling

OVER HET HELE LICHAAM


Het GELTEX®-schuim in uw Lattoflex matras creëert een drukverlagend oppervlak. De open celstructuur en elasticiteit van het schuim in de comfortlaag zorgen ervoor dat uw matras zich automatisch aanpast aan de vorm en de bewegingen van uw lichaam. Een matras die beter aansluit aan het lichaam zorgt voor een betere drukverdeling. Dat resulteert in een verminderde kans op pijnpunten. Op een GELTEX®-matras kan u soepel draaien, zonder dat het uw slaap of die van uw partner verstoort. Geen overbodige luxe als u weet dat we tijdens onze slaap zo’n 20 à 30 keer van houding veranderen.

Ideale drukverdeling

Correcte ondersteuning

AANGEPAST AAN UW SLAAPHOUDING


Wist u dat u ’s avonds ongeveer een centimeter kleiner bent dan ’s ochtends? Dat komt omdat uw tussenwervelschijven – beschouw ze gerust als de schokdempers van uw rug – overdag geleidelijk ingedrukt worden. Tijdens uw slaap ontspannen uw wervelkolom en spieren zich. Het GELTEX®-schuim past zich aan uw slaaphouding aan. Zo krijgt uw rug ondersteuning op maat. Precies waar en wanneer uw lichaam die nodig heeft. Perfect afgestemd op hoe uw lichaam is gebouwd, en hoe u ligt. ’s Nachts resulteert dat in het ultieme slaapcomfort. ’s Ochtend in een energiek laat-de-dag-maar-komen-gevoel!

Correcte ondersteuning

Duurzamer geproduceerd

GEMAAKT MET RESPECT VOOR HET MILIEU


Lattoflex wil slaapcomfort duurzaam en circulair maken. Ook uw GELTEX®-matras wordt gemaakt met respect en verantwoordelijkheid voor het milieu. We streven naar duurzaamheid in elke fase van het productieproces: we verminderen productieafval en passen ecologische designprincipes toe. Het meest revolutionaire van al? Het GELTEX®-schuim in uw matras wordt gemaakt met minder fossiele grondstoffen. Een van de belangrijkste ingrediënten wordt namelijk gerecycleerd uit industriële CO2 uitlaatgassen. En dat is beter voor het milieu: er gaat minder CO2 de atmosfeer in én tegelijk wordt dat CO2 gebruikt om schaarse fossiele grondstoffen te vervangen. Wees gerust, u voelt daar niks van aan de kwaliteit van uw matras. Dat zouden we ook niet toestaan. Bij alles wat we doen, blijven we bij Lattoflex gefocust op uw slaapcomfort. Op dat vlak sluiten we geen compromissen.

Duurzamer geproduceerd

Langere levensduur

BETER BESTAND TEGEN VOCHT, WARMTE EN LICHAAMSDRUK


Onderzoek in het SID, het slaap- en innovatielaboratorium van Lattoflex, wees uit dat GELTEX®-matrassen uitzonderlijk goed scoren als het over levensduur gaat. En dat terwijl ze u een constante slaapkwaliteit blijven bieden. Een gewone matras wordt na verloop van tijd minder comfortabel. Ze verliest haar elasticiteit en ondersteuning onder invloed van vocht, warmte en lichaamsdruk. Ze wordt minder hoog en kan op sommige plaatsen verzakken. Als gevolg daarvan geniet u niet langer van het comfort en de ondersteuning waar u ooit in de winkel voor koos. Bij een matras met GELTEX® is dat anders. GELTEX®-schuim is uitzonderlijk goed bestand tegen vocht, warmte en lichaamsdruk. Zo geniet u 10 jaar lang van constant comfort. Een matras die langer meegaat, moet u bovendien minder snel vervangen. Dat betekent dat er minder afval ontstaat. En dat is opnieuw goed voor het milieu.

Langere levensduur

Beschikbaar in verschillende comforttypes

Alle Lattoflex GELTEX®-matrassen bieden een doeltreffende luchtcirculatie, vocht- en warmteafvoer. Hun kwaliteit en afwerking zijn evenwaardig. Waar zitten dan de verschillen? Voornamelijk in het comfortgevoel. Het is dan ook belangrijk dat u uw matras altijd komt proberen bij uw Lattoflex Expert. Zo voelt u zelf op welke matras u het best ligt.

Vind een Lattoflex-verkooppunt bij u in de buurt

Ontdek hier