Goede matras voor rugklachten

Goede matras voor rugklachten

Waar moet u op letten om een goede matras voor rugklachten te vinden ?

Een goede matras voor rugklachten moet in de eerste plaats een perfecte ondersteuning van het hele lichaam verzekeren. Hoewel vele rugklachten eigenlijk niet aan uw matras te wijten zijn, kan een oude of verkeerd type matras de klachten behoorlijk doen escaleren. Wanneer iemand met rugpijn op een matras slaapt die voldoende ondersteuning biedt, kan het lichaam tot rust komen en wordt vermeden dat de klachten door een verkeerde houding verergeren. Een ergonomische matras met comfortzones die voor elke lichaamszone (hoofd, schouders, heupen, voeten...) een aangepaste ondersteuning verzekeren, kan zelfs in belangrijke mate bijdragen om de klachten te laten afnemen.

Een goede matras voor rugklachten hoeft niet per se een harde matras te zijn. Dit is een misvatting die bij vele mensen hardnekkig geworteld blijft. De keuze voor een zachte of harde matras wordt door totaal andere factoren bepaald. Zwaarlijvige mensen hebben meer ondersteuning nodig, en een hard ligoppervlak is in dat geval een voorwaarde voor een goede matras voor rugklachten voor deze mensen. Anderen zullen zich comfortabeler voelen als ze op een matras slapen die het lichaam wat meer laat wegzakken. Het comfortgevoel door de hardheid (of zachtheid) van de matras is met andere woorden een relatief gegeven dat van persoon tot persoon moet worden afgewogen.

Verder is het niet onbelangrijk dat een goede matras voor rugklachten zijn werk pas kan doen als die matras ook op een aangepaste bedbodem wordt gelegd. Dit wordt bij de keuze van een matras tegen rugklachten vaak vergeten. De synergie van uw slaapsysteem ten behoeve van uw slaapcomfort, is gestoeld op een correcte combinatie van matras en bedbodem. Uw slaapcomfort wordt door het ondersteunend vermogen van uw matras bepaald, en uw matras kan geen ideale ondersteuning bieden als de bedbodem niet voor deze matras is aangepast.

Een goede matras voor rugklachten : de meerwaarde van Lattoflex

Lattoflex is een gevestigde waarde op gebied van slaaptechnologie. Decennia lang hebben we ons toegespitst op het verbeteren van onze matrassen en slaapsystemen. Al onze producten zijn gemaakt op basis van hoogwaardige materialen, en in onze productontwikkeling integreren wij voortdurend de nieuwste technologische inzichten. Bij ons vindt u dan ook ongetwijfeld een goede matras voor rugklachten, in een state-of-the-art uitvoering volgens de modernste technieken.

De meerwaarde van Lattoflex schuilt dan ook in de hoogwaardige kwaliteit van uw nieuwe matras: dankzij onze ruime ervaring, kunnen wij u matrassen aanbevelen die op uw specifieke probleemsituatie een antwoord bieden. Er bestaat immers niet één goede matras voor rugklachten: de oplossingen die Lattoflex u kan voorstellen, zijn even gediversifieerd en uiteenlopend als er gevallen van mogelijke rugproblemen zijn. Voor elk geval hebben wij een pasklare oplossing, in de vorm van een goede matras voor rugklachten.

Die pasklare oplossing wordt voor u uit het ruime aanbod matrassen gefilterd aan de hand van een aantal vragen die het probleem in kaart moeten brengen. Welke matras kiezen bij rugpijn is immers een vraag die met een tegenvraag wordt beantwoordt: met welke vorm van rugpijn wordt u geplaagd? In functie van uw specifieke situatie en rekening houdend met uw persoonsgebonden slaapgewoonten en uw levensritme, wordt een type matras voorgesteld om uw rugklachten mee op te vangen. Het principe is eenvoudig maar geniaal: doelgericht op het probleem afgaan om een efficiënt antwoord in de vorm van een goede matras voor rugklachten voor te stellen.

Een goede matras voor rugklachten: diverse mogelijkheden bij Lattoflex

Bij Lattoflex kunt u kiezen uit GELTEX® matrassen, latex matrassen en memory matrassen voor een goede matras voor rugklachten. De matrassen configurator op onze website is een handige tool die u in een oogwenk naar het juiste type matras doorverwijst, in functie van uw specifieke probleemsituatie. De “slow resilient foam” die in onze GELTEX® matrassen wordt gebruikt, is een innovatief materiaal met open cel structuur dat het lichaam perfect ondersteunt en overtollige druk waar nodig absorbeert. In andere gevallen kan een matras van natuurlijke latex dan weer meer aangewezen zijn voor een goede matras voor rugklachten, omdat latex bijzonder elastisch is en in staat is om de druk gelijkmatig te verdelen. En een matras van Memory foam is een ander neusje van de zalm, dat dankzij het vormaanpassingsvermogen voor een perfecte nachtrust kan zorgen. Elk type matras heeft andere, specifieke voordelen die in functie van uw geval doorwegen om uw keuze te bepalen.

Vind een Lattoflex-verkooppunt bij u in de buurt

Ontdek hier