kwaliteitsmatrassen

Kwaliteitsvolle matras

Welke kwaliteitsmatrassen kiest u best?

Voor u staat het besluit vast: u wilt voortaan slapen op een kwaliteitsvolle matras, om van een verkwikkende nachtrust te genieten. Een schitterend idee! Investeren in een goede, ergonomische matras betekent dat u van plan bent om uw gezondheid op peil te houden, en vooral om goed voor uw rug te zorgen zodat u ’s morgens niet geradbraakt uit uw bed rolt. Voortaan geniet u van een diepe, gezonde slaap.

Rest nog de vraag hoe u de ideale kwaliteitsmatrassen kunt vinden, die aan uw slaapgewoonten (houding, aantal uren slaap...) maar ook aan uw lichaamsbouw beantwoorden. Wij helpen u om door de bomen het bos weer te zien.

Welke kenmerken bepalen kwaliteitsmatrassen?

De kwaliteitsmatrassen, zullen in de eerste plaats altijd matrassen zijn die voor meerdere elementen tegelijk geschikt zijn: uw lichaamsbouw, uw gewicht, uw lighouding in bed, uw lichaamstemperatuur tijdens uw slaap, uw levensstijl, eventuele allergieën waarmee u rekening moet houden… Daarom raden wij u aan om u door een expert te laten raadgeven, en om de verschillende modellen in de winkel te komen uitproberen.

Om de prestaties van uw kwaliteitsvolle matras te optimaliseren, is het eveneens belangrijk om een perfecte synergie te creëren tussen uw ergonomische matras, uw lichaam en uw bedbodem. De kwaliteit van uw slaap zal heel wat verbeteren als u met deze aspecten rekening houdt.

Kiezen voor kwaliteitsmatrassen betekent ook opteren voor een befaamd merk zoals Lattoflex. Wij maken gebruik van kwaliteitsvolle materialen en spitstechnologieën om u maximaal comfort te garanderen. Uw wervelkolom, uw schouders en uw heupen liggen comfortabel in een natuurlijke houding, en door deze goede ondersteuning slaapt u de hele nacht als een roos.

Onze ergonomische matrassen hebben eveneens het voordeel dat ze vocht en warmte goed afvoeren: ze ventileren uitstekend.

Hoe kiest u een kwaliteitsmatras?

Een kwaliteitsmatras is een matras die ontworpen is om optimale ondersteuning en comfort te bieden tijdens de slaap. Een kwaliteitsmatras moet aan volgende belangrijke eigenschappen voldoen.

De matras moet u de juiste ondersteuning bieden. Ze moet namelijk uw wervelkolom in een neutrale positie houden tijdens de slaap om spierpijn en spierspanning te vermijden. De verdeling van het gewicht moet perfect gebalanceerd zijn. De matras moet uw lichaamsgewicht gelijkmatig over het slaapoppervlak verdelen om drukpunten te vermijden.

De temperatuurregeling van uw matras moet doeltreffend zijn. Een kwaliteitsmatras moet uw lichaamstemperatuur kunnen regelen zodat u zich de hele nacht comfortabel voelt.

Uw matras moet gemaakt zijn van hoogwaardige materialen en ontworpen zijn om lang mee te gaan. Ze moet eveneens zorgen voor een goede luchtcirculatie om te vermijden dat vocht en schimmel zich opbouwen. Daarom moeten de verluchting en de materialen van uw matras van goede kwaliteit zijn. Zo bent u zeker dat ze minstens tien jaar meegaat.

Het is belangrijk om op te merken dat de kwaliteit van een matras sterk kan variëren afhankelijk van het merk, het model en de prijs. Het is dus van belang om grondig onderzoek te doen alvorens een matras te kopen en een model te kiezen dat aan uw noden en uw budget voldoet. 

Welke mogelijkheden bestaan er als u gaat voor kwaliteitsmatrassen?

Reeds 65 jaar stellen we alleen de beste technologieën op gebied van slaapcomfort voor u ter beschikking. Er worden kwaliteitsvolle materialen gebruikt voor het ontwerp van onze ergonomische matrassen, onze bedbodems, onze bedkaders en onze hoofdkussens.

Wij stellen u meerdere gamma’s kwaliteitsvolle matrassen voor:

Om te beginnen hebben we een innovatieve ergonomische matras op punt gesteld, op basis van GELTEX®, een schuim met opencelstructuur. Dit unieke materiaal wordt “slow resilient foam” genoemd. Onze kwaliteitsvolle GELTEX®-matrassen zijn hypoallergeen. Elke matras heeft zeven ergonomische comfortzones, die uw lichaam tijdens uw slaap optimaal ondersteunen. U geniet van een doeltreffende ventilatie, en de druk wordt gelijkmatig verdeeld: de hele nacht lang geniet u van een absoluut comfort.

Kwaliteitsmatrassen

Als u de voorkeur geeft aan natuurlijke materialen, kunt u opteren voor onze latex matrassen, die u comfort, hygiëne, elasticiteit en soepelheid bieden. Geniet van een nachtrust met absoluut comfort dankzij een gelijkmatige verdeling van de druk voor alle rondingen van uw lichaam.

Kwaliteitsmatrassen

De Memory matrassen, samengesteld uit traagschuim, zijn uitstekende kwaliteitsmatrassen omdat ze zich perfect aan uw lichaam aanpassen. Uw lichaamstemperatuur blijft altijd optimaal: u hebt het nooit te warm of te koud.

Kwaliteitsmatrassen

Maak ook kennis met onze recente nieuwkomer: onze ergonomische matras Luna.  Deze matras is gemaakt van comfortschuim en verkrijgbaar voor een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Kwaliteitsmatrassen

Wij helpen u om uw ergonomische matras te kiezen

Nood aan een beetje hulp om een ergonomische matras te kiezen die voor u het meest geschikt is? Antwoord op de volgende vragen en ontdek welk type ergonomische matras voor u ideaal is.

Ontdek de matras die op uw lijf geschreven is

Wilt u liever gepersonaliseerd advies? Neem meteen contact op met uw Lattoflex expert voor een afspraak in een gespecialiseerde winkel. Zo krijgt u meteen ook de kans om onze matrassen te komen testen.

Stel uw droombed samen

Om uw slaapcomfort te maximaliseren en de doeltreffendheid van kwaliteitsmatrassen van latex, Memory of GELTEX® te optimaliseren, combineert u die best met een performante bedbodem. De combinatie van deze twee elementen zorgt voor een perfecte interactie die het comfort tijdens uw slaap verbetert.

Het is trouwens een goed idee om uzelf een ergonomisch hoofdkussen cadeau te doen, om goed voor uw nekwervels en uw hoofd te zorgen.

De finishing touch: stel het bedkader samen dat bij uw persoonlijkheid aansluit. Er zijn meerdere afwerkingen en kleuren verkrijgbaar, in functie van uw persoonlijke voorkeur.

GELTEX® WELLNESS FUSION

✓ Unieke combinatie met pocketveren
✓ Extra GELTEX® comfortlaag
✓ Extra GELTEX® comfort in de schouderzone
✓ Correcte zonering
✓ Goed ademend vermogen

GELTEX® WELLNESS

✓ Extra GELTEX® comfortlaag
✓ Extra GELTEX® comfort in de schouderzone
✓ Correcte zonering
✓ Goed ademend vermogen

GELTEX® COMFORT PLUS

✓ Extra GELTEX® comfortlaag
✓ Correcte zonering
✓ Soepele schouderzone
✓ Goed ademend vermogen

GELTEX® SUPPORT PLUS

✓ 100% GELTEX® kern 18 cm
✓ Correcte zonering
✓ Goed ademend vermogen

GELTEX® SUPPORT

✓ 100% GELTEX® kern 16 cm
✓ Correcte zonering
✓ Goed ademend vermogen

OPTIMUM FUSION

✓ Kern 100% latex natuurlijke oorsprong
✓ Kern 18 cm
✓ Tussenlaag Dryfeel® 3 cm
✓ Topper Soft Latex 4 cm
✓ 7 ergonomische comfortzones
✓ Soft, Medium of Firm ligcomfort

OPTIMUM

✓ Kern 100% latex natuurlijke oorsprong
✓ Kern 18 cm
✓ Tussenlaag Dryfeel® 3 cm
✓ 7 ergonomische comfortzones
✓ Soft, Medium of Firm ligcomfort

ZEN PLUS

✓ Kern 100% latex natuurlijke oorsprong
✓ Kern 18 cm
✓ 7 ergonomische comfortzones
✓ Medium of Firm ligcomfort

ZEN

✓ Kern 100 % latex natuurlijke oorsprong
✓ Kern 16 cm
✓ 7 ergonomische comfortzones
✓ Afritsbare, wasbare hoes

VITA PLUS

✓ Kern 100 % latex
✓ Kern 16 cm
✓ 5 ergonomische comfortzones
✓ Afritsbare, wasbare hoes

Luna

✓ Kern in comfortschuim
✓ 7 ergonomische comfortzones
✓ Stevig ligcomfort

MEMORY 24

✓ Kern high resilience schuim 10 cm
✓ Tussenlaag comfortschuim 6 cm
✓ Toplaag traagschuim 8 cm
✓ 7 ergonomische comfortzones
✓ Medium of Firm ligcomfort

MEMORY 20

✓ Kern high resilience schuim 10 cm
✓ Tussenlaag comfortschuim 4 cm
✓ Toplaag traagschuim 6 cm
✓ 7 ergonomische comfortzones
✓ Medium of Firm ligcomfort

Geruststellend gevoel van ondersteuning. Uitstekend slaapcomfort. Verkwikkende nachtrust. Zin om te gaan slapen.

Benoît, 32 jaar, Brussel

Minder rugklachten, goed uitgerust wakker worden, wat een verademing!

Agnès, 64 jaar, Antwerpen

Zeer aangenaam verrast Zeer aangenaam verrast. Kortom een zalige slaapervaring en een echte aanrader.

Mireille, 46 jaar, Genk

Geen rug- en schouderpijn meer Zeer tevreden. Geen rug- en schouderpijn meer. Niet meer zweten.

Georges, 73 jaar, Kessel

Veel minder last aan de schouder Over het algemeen ben ik tevreden. Af en toe nog eens last aan mijn rug maar veel minder last aan de schouder.

Gwendoline, 36 jaar, Ganshoren

Wij zijn bijzonder tevreden over de matrassen GELTEX® Inside: comfort, frisheid en vooral absoluut geen stof, in tegenstelling tot Memory Foam.

Michel, 70 jaar, Saint-Étienne

Vind een Lattoflex-verkooppunt bij u in de buurt

Ontdek hier