Matras tegen rugklachten

Matras tegen rugklachten

Kies voor een matras tegen rugklachten bij Lattoflex

Heel wat mensen die met rugklachten te kampen hebben, krijgen om de haverklap goede raad van vrienden en familie, vaak goedbedoeld maar niet altijd correct. Rugklachten kunnen diverse oorzaken hebben: een kleine, genetische afwijking die bij u in de familie zit, zware werkomstandigheden waarbij uw rug verkeerd of teveel belast wordt, te weinig lichaamsbeweging omdat u na uw dagtaak op kantoor uitgeblust bent... Een vaak gehoorde tip van vrienden die u een matras tegen rugklachten willen aanraden, is om op een harde matras te slapen. Voor sommige mensen kan dit inderdaad wel helpen, maar voor andere mensen kan het probleem hierdoor zelfs verergeren. Laat ons het zo stellen: deze tip omvat een halve waarheid, namelijk dat een andere matras uw rugpijn zeker kan verlichten. De vraag blijft natuurlijk welke matras kopen als matras tegen rugklachten. Lattoflex helpt u op weg.

Een goede matras tegen rugklachten is voor iedereen anders. We hebben immers allemaal een andere lichaamsbouw en andere slaapgewoonten. Ook de oorzaak van de rugklachten zijn van persoon tot persoon anders. Lattoflex maakt al decennialang matrassen en weet als geen ander hoe deze diversiteit in elkaar zit. Om u wegwijs te maken in het aanbod matrassen, heeft Lattoflex een handige tool ontwikkeld, de matrassengids, waarmee u in een oogwenk een ergonomische matras vindt die voor u ideaal is als matras tegen rugklachten.

Het principe is uiterst eenvoudig: u start de matrassengids en doorloopt de vragen die u worden gesteld. Veel tijd hebt u daar niet voor nodig: er zijn amper zes vragen die u een voor een beantwoordt. Aan de hand van uw antwoorden, stelt Lattoflex u een goede matras voor rugklachten voor, specifiek op uw leef- en slaapgewoonten afgestemd. Dat kan een harde matras zijn, maar ook een zachte matras. En dat kan een GELTEX® matras zijn, of een latex matras, of een memory matras. Want elke matras beantwoordt aan specifieke behoeften die u van andere mensen onderscheidt. Op basis van jarenlange ervaring, kan Lattoflex u de juiste matras tegen rugklachten aanbevelen.

Uw matras tegen rugklachten in uw slaapcultuur integreren

Wanneer u bij Lattoflex de juiste matras tegen rugklachten hebt gevonden, wilt u natuurlijk het beste uit uw aankoop halen. Overweeg daarom zeker om na te gaan of uw nieuwe matras tegen rugklachten ook voor uw bestaande bedbodem geschikt is. De bedoeling van uw nieuwe matras is immers dat u tijdens uw slaap een correcte ondersteuning van uw lichaam krijgt, om de bestaande rugklachten te verminderen. Als uw matras tegen rugklachten niet op een geschikte bedbodem rust, kan een groot deel van de voordelen hierdoor verloren gaan.

Lattoflex heeft in het aanbod interessante voorstellen om op basis van uw matras tegen rugklachten een totaalpakket samen te stellen, inclusief aangepaste bedbodem voor uw nieuwe matras. Vergeet daarbij ook het hoofdkussen niet: een correcte lighouding wordt mee bepaald door een ergonomisch hoofdkussen dat uw hoofd extra ondersteuning biedt. In het aanbod van Lattoflex vindt u al deze elementen terug om op eenvoudige wijze een harmonieus geheel samen te stellen, zodat u binnenkort beter slaapt en vooral met minder of geen rugpijn aan uw nieuwe dag begint.

Om goed te slapen is het trouwens raadzaam voortaan wat aandacht aan uw slaapcultuur te besteden. Dankzij uw matras tegen rugklachten hebt u het probleem al flink aangepakt, maar een aantal andere voorzorgen zullen uw goede nachtrust zeker bevorderen. Zo slaapt u bijvoorbeeld beter niet op uw buik als u overdag vaak met rugpijn af te rekenen hebt. Een andere tip is om ’s avonds wat tijd unplugged te voorzien voordat u naar dromenland vertrekt. Televisie kijken of nog wat op internet surfen laat u best achterwege omdat uw hersenen dan te bruusk van overactief naar stand-by moeten omschakelen. Een boek lezen of wat muziek beluisteren is een betere manier om vanbinnen zen te worden. En uw matras tegen rugklachten doet dan straks de rest!

Het ligcomfort van een matras tegen rugklachten

Bij de keuze van een matras tegen rugklachten staat ligcomfort centraal. Dit ligcomfort is immers de sleutel tot de oplossing van uw probleem. Een centraal aandachtspunt is voldoende ondersteuning van het hele lichaam. Lattoflex heeft deze ondersteuning verder verbeterd door aangepaste comfortzones in uw matras tegen rugklachten te voorzien. Deze zones bieden specifieke ondersteuning in functie van het lichaamsdeel dat erop rust, wat het ligcomfort perfectioneert.

Vind een Lattoflex-verkooppunt bij u in de buurt

Ontdek hier