Natuurlatex matrassen

Natuurlatex matrassen

✓ Natuurlijke latex      ✓ Druk gelijkmatig verdeeld      ✓ Unieke elasticiteit      ✓ Duurzame investering

Bent u op zoek naar een elastische, zachte matras die zich tijdens uw slaap perfect aanpast aan elke ronding van uw lichaam? Ongeacht uw slaaphouding? Overweeg dan natuurlatex matrassen. Telkens u 's morgens wakker wordt, zult u ongetwijfeld het verschil voelen!

Via een juiste combinatie van natuurlatex matrassen, een ergonomische bedbodem en uw lichaamsbouw, zorgt u voor een ongeëvenaard slaapcomfort: alles is berekend om u een verkwikkende nachtrust te bezorgen, zodat u 's morgens fris en monter wakker wordt.

Waarom kiezen voor een natuurlatex matras?

Elasticiteit, zachtheid, duurzaamheid, flexibiliteit: dat zijn de eigenschappen waarvoor natuurlatex matrassen geprezen worden. Voordat we het over natuurlatex hebben, lichten we toe wat synthetisch latex is, zodat het enorme verschil tussen deze twee materialen duidelijk is. Synthetisch latex is samengesteld uit natuurlatex en polyurethaan, dat is afgeleid van aardolie. Om ze op het eerste zicht van elkaar te kunnen onderscheiden, zijn beddenspecialisaten verplicht om op het etiket van de matras enerzijds aan te geven of de matras van natuurlatex of synthetisch latex vervaardigd is, en anderzijds de gebruikte materialen en hun respectievelijke percentages te vermelden.

Als uw budget het niet toelaat om een natuurlatex matras te kopen, kies dan voor een matras van synthetisch latex. Die moet voor 50% bestaan uit natuurlatex om een comfortabele nachtrust te bieden en aangepast te zijn aan uw lichaamsbouw.

Ook al zorgt dit type matras voor een herstellende slaap en is het comfort voor de meeste slapers meer dan voldoende, het stelt niets voor in vergelijking met een natuurlatex matras. Daarom is het belangrijk om een onderscheid te kunnen maken tussen de twee. Zo kunt u een gefundeerde keuze maken die aangepast is aan uw slaapbehoeften. 

Zoals eerder vermeld, verschaft natuurlatex ongeëvenaarde kwaliteiten aan de matras. De natuurlatex matras behoort tot de beste wat flexibiliteit betreft, maar ook op het vlak van hygiëne. Dankzij de ventilatie verlengt de levensduur en blijven huisstofmijten op afstand.

Natuurlatex matrassen voor een optimaal comfort

Als uw keuze valt op natuurlatex matrassen, staan er u ongelooflijke nachten te wachten: een comfort dat zijn gelijke niet kent, en telkens opnieuw zachtjes wakker worden, met het gevoel dat u helemaal uitgerust bent. Na een verkwikkende nachtrust op een natuurlatex matras van Lattoflex, staat u in topvorm op en kunt u eindelijk vaarwel zeggen aan dat gevoel van geradbraakt wakker worden!

Waarom kiezen voor dit type ergonomische matras? Natuurlatex matrassen hebben heel wat belangrijke voordelen waarmee u best rekening houdt om uw keuze te maken: ze bieden een uitzonderlijk comfort, ze zijn zeer elastisch (om u een optimale ondersteuning tijdens uw slaap te verzekeren), en de druk wordt gelijkmatig verdeeld. Dit materiaal is natuurlijk en duurzaam, het vervormt niet en het scheurt niet (zeer goede weerstand).

Als u gevoelig of allergisch bent voor huismijt, zijn natuurlatex matrassen bovendien een hygiënische oplossing. Deze matrassen zijn hypoallergeen, antibacterieel en schimmelwerend. Al onze modellen zijn wasbaar.

Bovendien hebben deze ergonomische matrassen een opencelstructuur die zeer goed ventileert. In combinatie met laterale en verticale perforaties, geniet u bij elke beweging van extra ventilatie en van doorbuigzones.

Kiezen voor natuurlatex matrassen betekent kiezen voor soepelheid, ultiem comfort, kwaliteitsvolle ondersteuning en flexibiliteit tijdens uw slaap. 

Natuurlatex matrassen: een oplossing voor mensen met allergieën

Het vinden van een goede nachtrust kan een hele uitdaging zijn voor mensen met allergieën. Natuurlatex matrassen bieden hier een uitstekende oplossing. Dit soort matras vertegenwoordigt een unieke combinatie van comfort en hypoallergene eigenschappen, waardoor ze een optimale slaapoplossing biedt voor gevoelige mensen.

Een van de belangrijkste voordelen van de natuurlatex matras is de natuurlijke weerstand tegen huisstofmijt en schimmel, twee veel voorkomende allergenen die zich vaak in traditionele matrassen verbergen. Dit wil zeggen dat slapen op een natuurlatex matras kan helpen om allergische symptomen te verminderen, waardoor u geniet van een aangenamere en onverstoorde nachtrust.

Bovendien biedt de natuurlatex matras optimale ventilatie voor mensen met allergieën. Dankzij de open celstructuur, kan de lucht vrij circuleren wat ervoor zorgt dat zweet en vocht, dat anders voor de verspreiding van allergenen zou zorgen, verminderd wordt.

Kiezen voor een natuurlatex matras kan een aanzienlijk verschil maken in de omgang met uw allergieën. U geniet niet enkel van een meer rustgevende slaap, maar ook van de zekerheid dat uw slaapvertrek bestand is tegen de meest voorkomende allergenen. Als u last heeft van allergieën, kan de natuurlatex matras de oplossing zijn die u zoekt voor een superieure slaapkwaliteit.

Ontdek onze verschillende modellen natuurlatex matrassen

Bent u overtuigd van onze natuurlatex matrassen en wenst u meer info over onze verschillende, beschikbare modellen? Maak uw keuze uit verschillende comfortniveaus:

  • Vita Plus samengesteld uit een kern van 16 centimeter hoog op basis van 100 % latex. Dit model schenkt u vijf ergonomische comfortzones, met extra verluchting. Dit alles voor een goede prijs-kwaliteitverhouding.
  • Zen, volledig samengesteld uit natuurlijke latex (kern van 16 centimeter hoog), met zeven comfortzones. De versie Zen Plus heeft 2 cm extra comfort en een kern van 18 cm hoog.
  • Optimum is samengesteld uit 100 % natuurlatex en heeft een kern van 18 cm hoog. Verder heeft het 7 ergonomische comfortzones en biedt u extra verluchting dankzij een laag in Dryfeel®. De versie Optimum Fusion heeft bovendien een geïntegreerde topper van 4 cm Soft Latex.

Bij onze natuurlatex matrassen zijn meerdere soorten hoezen verkrijgbaar. Deze zijn allemaal op 40°C wasbaar: Washwool, Climawatt®, of Sensus® naargelang de modellen. Kies ook uit verschillende comfortniveaus, naargelang de modellen: Soft, Medium of Firm.

Raadpleeg snel onze pagina van latex matrassen als u graag wilt weten welke natuurlatex matrassen voor u geknipt zijn!

Zin om onze ergonomische matrassen rechtstreeks in de winkel uit te proberen? Om zo de keuze te bepalen van het model dat  best bij u past? Of wenst u advies te krijgen van  een expert ? Raadpleeg een Lattoflex Expert of een Lattoflex Partner, en laat u bijstaan om een

natuurlatex matras te kiezen die geschikt is voor uw leefgewoonten en uw lichaamsbouw.

Een goede combinatie voor een herstellende nachtrust

Om van een verkwikkende nachtrust te genieten, is een goede combinatie van uw latex matras, uw ergonomische bedbodem met latten of met vleugels en uw lichaam van fundamenteel belang. Wanneer deze drie elementen goed op elkaar afgestemd zijn, werken ze ook perfect samen en kunt u optimaal uitrusten en op krachten komen.

Om uw nekwervels en uw hoofd extra comfort te geven, kunt u ook opteren voor een ergonomisch hoofdkussen. Wij beschikken namelijk ook over latex hoofdkussens.

Kies ook voor een kwaliteitsvol bedkader, dat de finishing touch en wat design aan uw slaapsysteem toevoegt, om alles aan uw persoonlijke stijl aan te passen.

OPTIMUM FUSION

✓ Kern 100% latex natuurlijke oorsprong
✓ Kern 18 cm
✓ Tussenlaag Dryfeel® 3 cm
✓ Topper Soft Latex 4 cm
✓ 7 ergonomische comfortzones
✓ Soft, Medium of Firm ligcomfort

OPTIMUM

✓ Kern 100% latex natuurlijke oorsprong
✓ Kern 18 cm
✓ Tussenlaag Dryfeel® 3 cm
✓ 7 ergonomische comfortzones
✓ Soft, Medium of Firm ligcomfort

ZEN PLUS

✓ Kern 100% latex natuurlijke oorsprong
✓ Kern 18 cm
✓ 7 ergonomische comfortzones
✓ Medium of Firm ligcomfort

ZEN

✓ Kern 100 % latex natuurlijke oorsprong
✓ Kern 16 cm
✓ 7 ergonomische comfortzones
✓ Afritsbare, wasbare hoes

Configureer
uw matras

Met een Lattoflex matras geniet u van ongelimiteerd comfort, dankzij de beste materialen. Dat voel je. Ontdek de matras die het best bij u past

De uitstekende versteviging aan de rugzijde en de hardheid van de matras, ideaal voor een verkwikkende nachtrust, vielen bij mij bijzonder in de smaak. En ook het individuele comfort, waardoor ik kan bewegen zonder mijn partner te storen. Een buitengewoon bed. Absoluut geen spijt van. Mijn rugklachten zijn aanzienlijk verbeterd en ik slaap nu dieper. Ik apprecieer het comfort van dit geheel, dat ervoor zorgt dat ik ‘s morgens fris en monter wakker word.

80 jaar, Kraainem

De matrassen bieden een bijzonder groot comfort. Dankzij u hebben we heerlijk geslapen.

64 jaar, Rocourt

Vind een Lattoflex-verkooppunt bij u in de buurt

Ontdek hier