Welke matras kiezen bij rugpijn

Welke matras kiezen bij rugpijn

Welke matras kiezen bij rugpijn? Een aantal aandachtspunten op een rij

Rugpijn is vreemd genoeg een vaak gehoord probleem in onze moderne maatschappij. Hoewel onze levensomstandigheden veel beter zijn in vergelijking met het leven van pakweg een paar honderd jaar geleden, waar zware arbeid en weinig comfort voor lichamelijk zware belasting zorgden, kent onze hedendaagse levensstijl andere tekortkomingen die eveneens rugklachten veroorzaken. Een matras tegen rugklachten is dan ook een eerste stap die u kunt nemen als u wilt weten welke matras kiezen bij rugpijn, in functie van een aantal aandachtspunten.

Overdag krijgt ons lichaam heel wat lichamelijke en geestelijke stress te verduren. Iemand met een kantoorbaan brengt vele uren achter het scherm van de computer door, vaak in een houding die niet altijd ergonomisch te noemen valt. Het lichaam moet ’s nachts voldoende tot rust kunnen komen om die spanningen weer kwijt te raken. Een ergonomische matras moet voldoende ondersteuning voor elk lichaamsdeel bieden, ongeacht de slaaphouding in bed. Om op de vraag “Welke matras kiezen bij rugpijn?” een sluitend antwoord te vinden, dient u met het ergonomische aspect van uw slaap rekening te houden. Voor sommigen is een harde matras de oplossing, voor anderen dan weer juist niet. De hardheid die een matras biedt, bepaalt de stevigheid van de ondersteuning tijdens uw slaap. Mensen met een groter lichaamsgewicht hebben geen baat bij een zachte matras omdat hun lichaam onvoldoende ondersteund wordt.

Een ander aspect dat vaak verwaarloosd wordt, zijn de afmetingen van een goede matras voor rugklachten. Voldoende bewegingsruimte tijdens uw slaap kan een groot verschil maken als u tijdens uw slaap vaak van lighouding verandert. Aarzel niet om bij Lattoflex de modellen matrassen 180 x 200 cm te bekijken wanneer u naar een ergonomische matras op zoek bent. Onze matrassen zijn bestudeerd om het hele lichaam over het volledige oppervlak voldoende ondersteuning te bieden dankzij integratie van moderne technologieën en de nieuwste ontwikkelingen op gebied van slaapcomfort. Als u wilt weten welke matras kiezen bij rugpijn, hebt u bij Lattoflex meteen ook de mogelijkheid om uw oplossing letterlijk zo ruim mogelijk te kiezen.

Opties voor een ergonomische matras van Lattoflex: welke matras kiezen bij rugpijn?

Rugpijn is een probleem dat vele oorzaken kan hebben: zittend werk op kantoor, te weinig lichaamsbeweging na de werkuren, of juist te zware lichamelijke inspanningen op het werk... Zelden is een matras de oorzaak van het euvel, maar jammer genoeg kan een verkeerde matras het probleem versterken. Omgekeerd kunt u aanslepende rugpijn los van de onderliggende oorzaken aanzienlijk verlichten door wat meer aandacht aan uw slaapcomfort te besteden. Een oude matras dient u sowieso te vervangen om uw slaapkwaliteit niet aan te tasten. Maar welke matras kopen? Hoe weet u welke matras kiezen bij rugpijn?

Om uw slaapcomfort te verbeteren teneinde uw rugpijn te verlichten, zijn twee elementen belangrijk: een goede verdeling van de druk en een perfecte ondersteuning van elk lichaamsdeel over het hele oppervlak van uw matras. Deze twee aandachtspunten vormen uw leidraad bij uw zoektocht welke matras kiezen bij rugpijn. Lattoflex heeft diverse oplossingen in het assortiment, die voor uw probleem een goede optie kunnen vormen. Memory matrassen hebben het grote voordeel dat zij zich probleemloos aan alle rondingen van het lichaam aanpassen, zonder hun vormvastheid te verliezen. In combinatie met comfortzones waar de druk van het lichaam op de matras anders is, kan dit type matrassen een goede lighouding tijdens uw slaap verzekeren. GELTEX® matrassen vormen een andere troef in het assortiment van Lattoflex. Deze innovatieve technologie, gebaseerd op slow resilient foam, verzekert een gelijkmatige verdeling van de druk en garandeert een optimale ondersteuning van het hele lichaam, ongeacht uw slaaphouding. Ook latex matrassen behoren tot de topproducten in ons aanbod. Natuurlijke latex is een fantastisch materiaal dat bijzonder resistent is en de druk van het lichaam altijd gelijkmatig over het hele oppervlak verdeelt.

Om u het zoeken naar een goede matras voor rugklachten te vergemakkelijken, heeft Lattoflex een matrassengids ontwikkeld. Deze tool is een handig hulpmiddel om een volledig gepersonaliseerde selectie uit ons ruime aanbod voor te stellen, uitgaande van uw persoonlijke klachten en uw verwachtingen van uw nieuwe matras. De matrassengids brengt u op die manier makkelijk bij een pasklaar antwoord dat u helpt bij de vraag welke matras kiezen bij rugpijn. U personaliseert de selectie en zo vindt u de matras die u zoekt.

Vind een Lattoflex-verkooppunt bij u in de buurt

Ontdek hier