Zachte matras

Zachte matras

Geniet van een weldadige nachtrust op een zachte matras

Wie droomt er niet van om op een zachte matras te slapen als een roos? Het is niet altijd eenvoudig om een goede ergonomische matras te vinden, die u tijdens uw slaap een gevoel van welzijn bezorgt. Een matras die uw lichaam ondersteunt en die de druk waar nodig opvangt.

Welke verschillende soorten matrassen bestaan er? Lattoflex maakt gebruik van innovatieve materialen en van de nieuwste technologieën op gebied van slaapcomfort om voor u comfortabele, zachte matrassen te ontwerpen. Schuim op basis van GELTEX®, latex of traagschuim (Memory schuim). Met onze matrassen voelt u duidelijk het verschil wanneer u wakker wordt: geen geradbraakt gevoel, u voelt zich goed uitgerust en in topvorm.

Hoe kiest u een ideale zachte matras? Om te beginnen is het van fundamenteel belang om een synergie te creëren tussen meerdere elementen: uw matras, uw ergonomische bedbodem en uw hele lichaam. Door deze aspecten op elkaar af te stemmen, verkrijgt u een comfort van de beste kwaliteit.

Onze ergonomische matrassen zijn ontworpen om uw lichaam in om het even welke houding te ondersteunen, ongeacht uw lichaamsbouw. Zo krijgt u de gelegenheid om  de hele nacht lang comfortabel op een zachte matras te slapen. Wat is er nu beter om intens uit te rusten? En één ding is zeker: wanneer u wakker wordt, voelt u duidelijk het verschil.

Een zachte matras die zich perfect aan uw lichaam aanpast

Al onze Lattoflex matrassen zijn voorzien van vijf of zeven ergonomische comfortzones. Wat is het nut daarvan? U een ideale slaaphouding bezorgen dankzij een optimale ondersteuning over de hele lengte van het slaapoppervlak. Uw schouders en heupen passen perfect in uw zachte matras.

Onze ergonomische matrassen zijn niet alleen comfortabel, maar ventileren ook heel goed, om vocht en warmte af te voeren. De hele nacht lang geniet u van een aangename lichaamstemperatuur.

Het belang van de balans tussen zachtheid en ondersteuning in een matras: de expertise van Lattoflex 

Een matras kiezen kan een hele uitdaging zijn, vooral wanneer u het comfort van een zachte matras zoekt en toch ook voldoende ondersteuning voor uw lichaam wenst. Bij Lattoflex begrijpen wij het belang van dit evenwicht en streven wij ernaar om ergonomische matrassen te maken die zowel zachtheid als ondersteuning bieden. 

De balans tussen zachtheid en ondersteuning 

Een zachte matras zorgt voor een omhullend en luxueus gevoel dat kan bijdragen aan een goede nachtrust. Nochtans, zonder goede ondersteuning, kan een te zachte matras ook erg oncomfortabel zijn en rugpijn veroorzaken. Precies om die reden ontwerpt Lattoflex zachte matrassen met strategisch geplaatste lagen traagschuim om optimale ondersteuning te bieden. 

De zachte matrasoplossingen van Lattoflex 

Onze zachte matrassen bestaan uit een combinatie van ondersteuningstechnologieën om u ervan te verzekeren dat u het zachte gevoel dat u zoekt ervaart, dat uw wervelkolom correct uitgelijnd is en dat de drukpunten tot een minimum beperkt worden. Dit doordachte ontwerp zorgt ervoor dat u kunt genieten van de luxe van een zachte matras zonder dat u hoeft in te leveren op de goede ondersteuning die essentieel is voor een herstellende nachtrust. 

Vertrouw op Lattoflex voor een goede nachtrust 

Tenslotte is de balans tussen zachtheid en ondersteuning cruciaal voor een herstellende nachtrust. Bij Lattoflex maken wij er een zaak van om slaapoplossingen te bieden die aan uw persoonlijke behoeften voldoen. Of u nu een zijslaper bent die de voorkeur geeft aan een zachte matras of een rugslaper die extra ondersteuning nodig heeft, wij hebben de juiste matras voor u. Door te kiezen voor Lattoflex, kiest u elke nacht opnieuw voor optimale slaapkwaliteit. 

Waarom kiezen voor een zachte matras?

De keuze voor een zachte matras hangt af van persoonlijke slaapvoorkeuren en van het gewenste comfort. Hieronder bespreken we de belangrijkste redenen waarom sommigen liever op een zachte matras slapen.

Zoals eerder vermeld, biedt een zachte matras meer comfort. Ze volgt de vormen van het lichaam en vermindert de druk die uitgeoefend wordt op de drukpunten, zoals schouders, heupen en knieën.

Een zachte matras is voornamelijk bedoeld voor mensen die graag in zijligging slapen. Wie op zijn zijde slaapt, heeft er alle baat bij om eerder een zachte matras te kiezen. Die helpt namelijk om de druk te verminderen die het lichaam soms voelt, vooral ter hoogte van de heupen en de schouders. De positie zorgt ervoor dat de wervelkolom een natuurlijke houding aanneemt.

Wie last heeft van gewrichtspijnen of rugproblemen, kan ook zijn voordeel halen uit een zachte matras, aangezien die de drukpunten en pijn verzacht.

Zeg vaarwel aan een ondiepe slaap en val makkelijker in slaap dankzij een zachte. Ze biedt heel wat comfort en zachtheid die u helpt ontspannen. 

Toch is het belangrijk om te weten dat zachte matrassen niet voor iedereen weggelegd zijn. Sommige mensen verkiezen een hardere matras omwille van de ondersteuning van de wervelkolom, slaapvoorkeuren of medische redenen. Het is dus aangeraden om uw persoonlijke voorkeuren en slaapnoden mee in overweging te nemen bij de keuze voor een matras. 

Kies voor een ergonomische matras die aan uw lichaamsbouw is aangepast

Welke zachte matras kiest u best uit het ruime aanbod? Lattoflex past de nieuwste technologieën toe om performante ergonomische matrassen op basis van innovatieve materialen tot stand te brengen.

Onze matrassen van natuurlijke latex zijn bijzonder hygiënisch, soepel en comfortabel. Latex is een zacht, duurzaam materiaal met een grote elasticiteit, die een gelijkmatige verdeling van de druk verzekert.

zachte matras Lattoflex

Bent u meer op zoek naar een traagschuim matras ? Verschillende lagen traagschuim vormen een zachte matras die zich aan de rondingen van uw lichaam aanpast. Verder geniet u van een lichaamstemperatuur die altijd ideaal is: u hebt het nooit te warm of te koud.

zachte matras Memory

Lattoflex heeft ook een volledig gamma GELTEX® matrassen ontworpen, op basis van een materiaal dat "slow resilient foam" wordt genoemd. Dit schuim heeft een elastische, luchtige opencelstructuur. Het vormt een ideale oplossing als u op zoek bent naar een hypoallergene zachte matras die zich perfect aan alle rondingen van uw lichaam aanpast. Dankzij zeven ergonomische comfortzones wordt de druk in functie van uw slaaphouding goed verdeeld. Bovendien verzekert GELTEX® een optimale ventilatie.

zachtre matras

Naast deze drie types ergonomische matrassen, hebben we ook een nieuw model op punt gesteld: de matras Luna, die uit schuim bestaat. Een stevig model, eenvoudiger qua ontwerp, dat u een verkwikkende nachtrust bezorgt voor een goede prijs-kwaliteitverhouding.

zachte matras

Zin om de test te doen om te weten te komen welke zachte matras u nodig hebt? Antwoord gewoon op een aantal vragen in verband met uw slaapgewoonten, en wij zullen u het meest geschikte model voorstellen!

Breng zalige nachten door dankzij uw nieuwe zachte matras

Het is niet altijd vanzelfsprekend om een goede matras te kiezen die u het nodige comfort bezorgt. Wilt u aanvullend, gepersonaliseerd advies krijgen in functie van uw voorkeuren? Aarzel niet om met ons contact op te nemen. Uw Lattoflex expert zal u graag raad geven en u verder begeleiden. Onze ergonomische matrassen zijn ook rechtstreeks in de winkel te bezichtigen.

Goed zo, hebt u een zachte matras gekozen die het best bij uw slaapgewoonten aansluit? Nu hoeft u alleen nog uw toekomstige ergonomische bedbodem met spitstechnologie te kiezen, zodat uw matras nog beter functioneert. Voeg daarna kwaliteitsvolle hoofdkussens toe en stel daarna een gepersonaliseerd design bedkader samen.

GELTEX® WELLNESS FUSION

✓ Unieke combinatie met pocketveren
✓ Extra GELTEX® comfortlaag
✓ Extra GELTEX® comfort in de schouderzone
✓ Correcte zonering
✓ Goed ademend vermogen

GELTEX® WELLNESS

✓ Extra GELTEX® comfortlaag
✓ Extra GELTEX® comfort in de schouderzone
✓ Correcte zonering
✓ Goed ademend vermogen

GELTEX® COMFORT PLUS

✓ Extra GELTEX® comfortlaag
✓ Correcte zonering
✓ Soepele schouderzone
✓ Goed ademend vermogen

GELTEX® SUPPORT PLUS

✓ 100% GELTEX® kern 18 cm
✓ Correcte zonering
✓ Goed ademend vermogen

GELTEX® SUPPORT

✓ 100% GELTEX® kern 16 cm
✓ Correcte zonering
✓ Goed ademend vermogen

OPTIMUM FUSION

✓ Kern 100% latex natuurlijke oorsprong
✓ Kern 18 cm
✓ Tussenlaag Dryfeel® 3 cm
✓ Topper Soft Latex 4 cm
✓ 7 ergonomische comfortzones
✓ Soft, Medium of Firm ligcomfort

OPTIMUM

✓ Kern 100% latex natuurlijke oorsprong
✓ Kern 18 cm
✓ Tussenlaag Dryfeel® 3 cm
✓ 7 ergonomische comfortzones
✓ Soft, Medium of Firm ligcomfort

ZEN PLUS

✓ Kern 100% latex natuurlijke oorsprong
✓ Kern 18 cm
✓ 7 ergonomische comfortzones
✓ Medium of Firm ligcomfort

ZEN

✓ Kern 100 % latex natuurlijke oorsprong
✓ Kern 16 cm
✓ 7 ergonomische comfortzones
✓ Afritsbare, wasbare hoes

VITA PLUS

✓ Kern 100 % latex
✓ Kern 16 cm
✓ 5 ergonomische comfortzones
✓ Afritsbare, wasbare hoes

Luna

✓ Kern in comfortschuim
✓ 7 ergonomische comfortzones
✓ Stevig ligcomfort

MEMORY 24

✓ Kern high resilience schuim 10 cm
✓ Tussenlaag comfortschuim 6 cm
✓ Toplaag traagschuim 8 cm
✓ 7 ergonomische comfortzones
✓ Medium of Firm ligcomfort

MEMORY 20

✓ Kern high resilience schuim 10 cm
✓ Tussenlaag comfortschuim 4 cm
✓ Toplaag traagschuim 6 cm
✓ 7 ergonomische comfortzones
✓ Medium of Firm ligcomfort

Geruststellend gevoel van ondersteuning. Uitstekend slaapcomfort. Verkwikkende nachtrust. Zin om te gaan slapen.

Benoît, 32 jaar, Brussel

Minder rugklachten, goed uitgerust wakker worden, wat een verademing!

Agnès, 64 jaar, Antwerpen

Zeer aangenaam verrast Zeer aangenaam verrast. Kortom een zalige slaapervaring en een echte aanrader.

Mireille, 46 jaar, Genk

Geen rug- en schouderpijn meer Zeer tevreden. Geen rug- en schouderpijn meer. Niet meer zweten.

Georges, 73 jaar, Kessel

Veel minder last aan de schouder Over het algemeen ben ik tevreden. Af en toe nog eens last aan mijn rug maar veel minder last aan de schouder.

Gwendoline, 36 jaar, Ganshoren

Wij zijn bijzonder tevreden over de matrassen GELTEX® Inside: comfort, frisheid en vooral absoluut geen stof, in tegenstelling tot Memory Foam.

Michel, 70 jaar, Saint-Étienne

Vind een Lattoflex-verkooppunt bij u in de buurt

Ontdek hier