Nieuw bed kopen? Hierop moet u letten!

 

Bij het kiezen van een goed slaapsysteem moet u goed letten op de volgende drie zaken:

 

  • Wordt elke zone van uw lichaam correct ondersteund?

  • Is de drukverdeling overal gelijkmatig?

  • Is er een goede ventilatie?

Lattoflex scoort maximaal op alle drie criteria. U bent dus verzekerd van optimaal slaapcomfort.

Nieuw bed kopen?

Hoe test ik een slaapsysteem in de winkel?

Neem de tijd om een slaapsysteem in de winkel uit te testen. Ten slotte kiest u voor een bed waar u gemiddeld 10 jaar lang elke nacht in slaapt... Test het slaapsysteem zowel in ruglig, als in zijlig uit. Draai van de ene houding in de andere, precies zoals u in uw eigen bed zou doen. Ga liever niet na een vermoeiende of stresserende dag proefliggen, maar op een moment dat u zich uitgerust en ontspannen voelt. Hou daarbij ook rekening met de wensen van uw partner.

 

Wanneer lig ik goed op een slaapsysteem? 

De keuze van een matras in combinatie met de bedbodem is van groot belang. Ligcomfort wordt in eerste instantie bepaald door uw matras. Voor zwaardere mensen is een stevige matras meer geschikt. Een te zachte matras biedt te weinig tegendruk en omdraaien in bed kost dan meer moeite. Minder zware mensen daarentegen slapen beter op een wat zachtere matras. Daarnaast speelt ook de 'conformiteit' een rol. Dat is het vermogen van het slaapsysteem zich aan te passen aan uw lichaamsomlijning. De conformiteit is van grote invloed op uw ligcomfort. In een correct ondersteunend bed blijft de natuurlijke S-vorm van uw wervelkolom gehandhaafd en ligt u dus goed.

 

Ik heb last van rugklachten en wil een nieuw slaapsysteem kopen.

Een goed slaapsysteem verhoogt uw slaapcomfort tijdens de nacht. Een ergonomisch verantwoord slaapsysteem van Lattoflex zorgt ervoor dat uw wervelkolom over de volledige lengte optimaal ondersteund wordt. Wij raden u echter aan uw arts te raadplegen bij ernstige rugklachten. Een slaapsysteem van Lattoflex kan rugklachten verlichten, maar niet genezen.

 

Uw rug weet wat goed is.

Het oog wil ook wat, dat is waar. Maar als u uitkijkt naar een nieuwe matras of een compleet bed, is het een goed idee om vooral te luisteren naar uw rug.

Een boxspringcombinatie kan er inderdaad verleidelijk mooi uitzien, net als de prijs trouwens. Maar qua slaapcomfort en slaaphygiëne is er een hemelsbreed verschil! Met Lattoflex kiest u voor een ergonomisch slaapsysteem dat uw rug ondersteuning geeft die een gewone matras nooit kan bieden, zelfs niet een matras met pocketveren of traagschuim. Tip: informeer u goed en doe de test bij een speciaalzaak.

Bij Lattoflex kunt u kiezen uit twee soorten matrassen, en verschillende types bedbodems: manueel verstelbare lattenbodem, elektrisch verstelbare lattenbodem. De geavanceerde vleugelbodem Winx® 6 bestaat in zes verschillende uitvoeringen en garandeert u slapen zonder rugpijn.

Configureer
uw matras

Met een Lattoflex matras geniet u van ongelimiteerd comfort, dankzij de beste materialen. Dat voel je. Ontdek de matras die het best bij u past