Onze tips voor het kiezen van het juiste hoofdkussen

U hebt al jaren hetzelfde hoofdkussen en u vraagt zich af of het vervangen moet worden en waarom? Weet u niet welk hoofdkussen te kiezen en volgens welke criteria? We leggen het u uit.

Hoe kies u een hoofdkussen? We geven u advies.

Waarom zou u uw hoofdkussen vervangen?

Voor de hygiëne

Misschien wilt u een ander hoofdkussen om hygiënische redenen. Gemiddeld moet een hoofdkussen om de drie jaar worden vervangen. Dat hangt natuurlijk af van de kwaliteit en het materiaal. Wij raden u bijvoorbeeld aan een budgetkussen na ongeveer zes maanden te vervangen, een vezelkussen na drie jaar en een latexkussen na vier tot zes jaar.

Voor het comfort

Als u 's ochtends wakker wordt met rug- of nekpijn, is het misschien tijd om uw hoofdkussen te vervangen. De vorm, hoogte of technologie is waarschijnlijk niet aangepast aan uw lichaamsbouw en/of slaapgewoonten. Het kan zijn dat uw hoofd niet genoeg steun heeft of juist te veel. In beide gevallen wordt u wakker met pijn en kwaaltjes. Investeer daarom in een hoofdkussen dat de perfecte uitlijning van uw wervelkolom en nek volgt.

Welk hoofdkussen moet ik kiezen?

Iedereen slaapt anders. Daarom is het belangrijk om het juiste bed voor uw behoeften te kiezen. We hebben het dan niet alleen over de bedbodem en de matras, maar ook over het hoofdkussen. Dat speelt een belangrijke rol in uw slaap. Wij raden u aan eentje te kiezen in overeenstemming met uw slaapgewoonten.

Als u op uw buik slaapt:

een voldoende plat en zacht hoofdkussen zou geschikt moeten zijn voor u. Op die manier worden uw wervels op één lijn gebracht en komen uw slik- en luchtpijpspieren niet onder spanning te staan.

Als u op uw rug slaapt:

een stevig hoofdkussen is de ideale keuze om uw nek correct te ondersteunen. Om het goed te doen, moet uw hoofd voor een derde in het hoofdkussen zakken. Heeft u last van nekpijn? Dan kan u kiezen voor een hoofdkussen met traagschuim dat zich aan uw hoofdpositie aanpast, maar toch compact blijft.

Als u op uw zij slaapt:

kies voor een soepel hoofdkussen. Het doel ervan is het hoofd, de nek en de schouders te omsluiten en te ondersteunen.

De ergonomische hoofdkussens van Lattoflex®

Lattoflex® biedt een breed gamma aan ergonomische hoofdkussens. Ontdek de klassieke serie en onze Geltex®-hoofdkussens.

GELTEX ®-hoofdkussens

Onze GELTEX®-hoofdkussens zijn gemaakt van "slow resilient foam". Dat schuim zorgt voor een ideale ventilatie van uw kussen om de perfecte temperatuur te bereiken. Een ander voordeel is dat de druk op uw hoofd gelijkmatig wordt verdeeld. De ondersteuning is uitstekend. Zoals u ziet, zijn alle essentiële punten voor maximaal comfort aanwezig in deze GELTEX®-hoofdkussens. Op onze website komt u meer te weten over het volledige gamma en over de kenmerken van elk hoofdkussen.

Klassieke hoofdkussens

Het merk Lattoflex® heeft ook een reeks klassieke hoofdkussens ontwikkeld, elk met zijn eigen specificiteit, zodat u het hoofdkussen vindt dat bij u past. Om zich aan uw morfologie en slaapgewoonten aan te passen, hebben wij ergonomische hoofdkussens gecreëerd van innoverende materialen zoals latex, Sensus®, Pools eendendons of synthetische vulling van hoge kwaliteit.

Voor een goede nachtrust mag u niet vergeten uw ergonomisch kussen te combineren met een boxspring en een kwaliteitsmatras.

Als u nog twijfelt over de keuze voor uw toekomstige kussen, kan u in een van onze verkooppunten praten met een Lattoflex®-Expert of een Lattoflex®-Partner. Hij of zij zal u advies kunnen geven op basis van uw morfologie en slaapgewoonten. Bovendien is het voor u een gelegenheid om de hoofdkussens te testen. Er is geen betere manier om erachter te komen of het geschikt is voor u.

Vind een Lattoflex-verkooppunt bij u in de buurt

Ontdek hier