Wat zijn de verschillen tussen een bedbodem en een boxspring?

Op het gebied van bedden gaat er veel aandacht naar boxsprings. Maar zijn die een betere oplossing dan de bedbodem? Wat zijn de voor- en nadelen van beide? Waarom de ene boven de andere verkiezen? In dit artikel beantwoorden wij die vragen en lichten we de twee opties toe.

De Winx<sup>®</sup>-technologie van Lattoflex, waardoor uw lichaamsdruk perfect wordt verdeeld over de hele bedbodem.

Wat is een boxspring?

Een boxspring is letterlijk een doos met veringen. Dat wil zeggen dat de gestoffeerde bodem van het bed bestaat uit een frame met pocketveren. In meer grafische termen is de boxspring het type bed dat u gewoonlijk in hotels ziet, vandaar de bijnaam "hotelbed".

Voordelen van een boxspringbed

Het meest bekende voordeel van een boxspring is de luxueuze uitstraling. Sommige merken bieden u de mogelijkheid uw boxspring te personaliseren door de stof, de kleur, het type poten en het hoofdeinde te kiezen. Een ander voordeel is de hoogte. Die maakt het makkelijker voor u om op te staan en in uw bed te gaan liggen. Dat is een belangrijk punt voor bijvoorbeeld ouderen of mensen met pijnklachten. Natuurlijk is een bedbodem niet per se te laag. Dat hangt van het individu af. U moet de situatie van geval tot geval bekijken en de beste oplossing kiezen voor de persoon die het bed koopt.

Nadelen van een boxspringbed

Als u een stoffen boxspring kiest, zal deze meer stof aantrekken dan een lederen boxspring. Voor mensen met allergieën kan dat storend zijn, tenzij u hem regelmatig afveegt met een vochtige doek. Een ander punt dat sommige mensen kan storen, is de luxueuze uitstraling en het imposante effect. Zo’n bed is vaak het enige wat u ziet in de kamer. Sommige mensen houden daarvan, anderen minder. In het algemeen moet u letten op de oppervlakte van de kamer om te weten of die geschikt is voor de afmetingen van zo'n bed of niet.

De bedbodem: een bekende oplossing met evenveel kwaliteiten 

De bedbodem is een bekend systeem. De technologie evolueert echter voortdurend. Dat geldt vooral voor de ergonomische bedbodems van Lattoflex.

Voordelen van de bedbodem

Een bedbodem zonder stoffen bekleding zorgt voor een ideale ventilatie. Daardoor kan lucht door de ergonomische matras stromen. Een ander voordeel is het eenvoudige onderhoud. Veeg de lamellen gewoon af met een vochtige doek en u bent klaar. Stof blijft er niet aan kleven. Dat maakt een bedbodem geschikt voor mensen met allergieën.

U kan kiezen tussen een eenvoudige uitstraling of een meer uitgewerkt bedframe dat lijkt op een boxspring (met de voordelen van een bedbodem).

Ook hier is er, net als bij de boxspring, geen echt nadeel. Alles hangt af van uw ontwerpvoorkeuren, maar ook van uw allergieën en behoeften.  

Lattoflex-technologie

65 jaar geleden vond Lattoflex de bedbodem uit. Wij zijn dus experts en hebben de gelegenheid gehad om deze slaapoplossing in samenwerking met de medische wereld te bestuderen en te perfectioneren om u de beste positie tijdens uw slaap te bieden. Daarom hebben wij bedbodems en kwaliteitsmatrassen  ontworpen die in synergie zijn met uw lichaam.

Wij hebben de Winx®-technologie ontwikkeld voor onze bedbodems. De bedbodem bestaat uit tal van flexibele vleugels die zich aanpassen aan uw bewegingen tijdens uw slaap. De druk van uw lichaam op de bedbodem wordt dus perfect verdeeld. 

Het spreekt vanzelf dat de keuze van een bedbodem en matras afhangt van u en uw behoeften en bouw. Onze Lattoflex-experten of Lattoflex-partners  kunnen uw vragen beantwoorden en u helpen u het juiste bed te kiezen.

Vind een Lattoflex-verkooppunt bij u in de buurt

Ontdek hier