Eenpersoons lattenbodem

Welke afmetingen moet uw eenpersoons lattenbodem hebben als u groot van gestalte bent?

Wanneer u een nieuwe lattenbodem koopt, vraagt u zich ongetwijfeld af wat de ideale afmetingen zijn, vooral als u alleen slaapt. Soms is het moeilijk om in te schatten hoeveel plaats u inneemt als u slaapt, zeker als u een eenpersoons lattenbodem moet kiezen. Weet dat u niet de enige bent en dat er voor iedereen een geschikte bedbodem met de juiste afmetingen bestaat. U moet enkel weten met welke criteria u rekening dient te houden om een goede keuze te maken. 

Het eerste criterium waarmee u rekening moet houden bij de aankoop van uw eenpersoons lattenbodem, is uw lichaamsbouw. Er bestaan evenveel soorten matrassen en bedbodems als er slapers zijn. Om daaruit te kiezen, gaat u niet over een nacht ijs.  

Bovendien speelt ook de oppervlakte van uw kamer een rol. Want als uw bed geïnstalleerd is en u hebt een beklemmend gevoel, dan is het te laat. Dat gevoel kan immers uw slaap verstoren. Door u beklemd te voelen in uw bed, kunt u niet in een goede positie slapen. U wordt sneller wakker en heeft de indruk dat u nog moe bent na een slechte nacht. 

Grote matrassen zijn steeds couranter en de laatste jaren zijn kingsize en queensize bedden erg betaalbaar geworden. Iemand die alleen slaapt kan het best zijn lengte meten, van de voeten tot het hoofd, en ongeveer 20 cm bijtellen. Voor iemand die 1,80 m is, is een bed van 200 cm een goede keuze.  

Eenpersoons lattenbodem

Hoe breed moet uw eenpersoons lattenbodem zijn?  

De lengte van een eenpersoons lattenbodem kiest u in functie van uw grootte, de breedte bepaalt u op basis van uw lichaamsbouw. Iemand met overgewicht kan zich bijvoorbeeld snel ongemakkelijk voelen in een enkel bed. Dat kan leiden tot overmatig zweten, waardoor een smal bed eerder nachtmerries dan zoete dromen veroorzaakt. 

Er zijn drie breedtes op de markt voor eenpersoons lattenbodems. De eerste is de standaardmaat: 80 cm breed. Het is de smalste lattenbodem en is vooral bedoeld voor erg slanke personen, kinderen en tieners. Wie meer plaats wil of wie breder gebouwd is, kan opteren voor een bedbodem van 90 of 120 cm breed.  

Eenpersoons lattenbodem

Welke eenpersoons lattenbodem van Lattoflex kiezen?

U ziet, in het ruime keuzeaanbod zijn er enkele ‘regels’ of normen waar vaak rekening mee gehouden wordt. Het belangrijkste blijft echter de individuele keuze van elke slaper. Wat voor de ene ideaal is, is dat niet per se voor de andere. Wij omarmen die individualiteit. Daarom stellen we oplossingen voor die aangepast zijn aan uw wensen, zowel wat de lengte als de breedte betreft. Zo kan iedereen zijn ideale bed vinden.

Lattoflex is al decennialang erkend als beddenexpert en begeleidt u bij de keuze van de eenpersoons lattenbodem die het beste bij uw lichaamsbouw past.

De lattenbodem Lattoflex Original 1 is een basismodel dat bij elke lichaamsbouw past. De modellen Winx 6 en Hybrid worden door slapers geprezen om hun extra slaapcomfort. Weet u niet welk model u moet kiezen? Aarzel niet om hulp te vragen aan onze experten.

Eenpersoons lattenbodem

Vind een Lattoflex-verkooppunt bij u in de buurt

Ontdek hier