Lattenbodem

Wat is een lattenbodem? 

De lattenbodem is de meest gebruikte bedbodem in huishoudens over de hele wereld sinds hij in 1957 werd uitgevonden door Lattoflex. De latten ondersteunen ons lichaam terwijl we slapen en geven de matras die erop ligt de ventilatie die het nodig heeft om lang mee te gaan. 

Een goede lattenbodem is dus geschikt voor elke matras en verwent uw lichaam gedurende de nacht. Een lattenbodem kan geschikt zijn voor een traagschuimmatras of een latexmatras. De lattenbodem kan met zichtbare latten bedekt zijn of bekleed worden met stof, wat een extra decoratief tintje aan uw slaapkamer geeft. De lattenbodem is een essentieel onderdeel van uw nachtrust en kan worden aangepast aan al uw slaapwensen. 

De lattenbodem: geschiedenis 

De allereerste lattenbodem in de geschiedenis werd volledig van hout gemaakt, zelfs het frame. Hoewel dat niet zo comfortabel is als u zou verwachten, omdat het de druk niet gelijkmatig verdeelt, belooft het toch een acceptabel niveau van comfort om te slapen.  

Sindsdien is de technologie achter dit type lattenbodem geëvolueerd, waardoor het mogelijk is om te genieten van een zeer aangename nachtrust dankzij actieve vering.  

Met de steeds modernere lattenbodemtechnologie wordt het silhouet van de slaper gevormd en de drukpunten van het lichaam verbeterd. Dit type lattenbodem raden we dan ook aan voor een hoogwaardige nachtrust. 

Lattenbodem

Wat zijn de voordelen van een lattenbodem?

Sinds haar oprichting heeft Lattoflex zich gepositioneerd als een belangrijke innovator op het gebied van slaapsystemen en streeft het bedrijf voortdurend naar verbetering van de slaapkwaliteit. In nauwe samenwerking met medische experts en slaaplaboratoria heeft Lattoflex baanbrekende oplossingen ontwikkeld voor een gezondere slaap. Een opvallend voorbeeld is het Winx®-systeem. Terwijl de traditionele lattenbodem vooral ondersteuning biedt in de lengte, biedt het Winx®-systeem driedimensionale ondersteuning: breedte, lengte en diepte, wat een revolutie teweegbrengt in de slaapervaring. 

Deze prestatie wordt mogelijk gemaakt door geavanceerde technologie. De latten, gemaakt van glasvezel verweven met polyesterhars, zijn geplaatst tussen synthetische kogelgewrichten die de vering absorberen en balanceren. Deze kogelgewrichten, gekoppeld aan de gepatenteerde Winx®-vleugels, vormen zich perfect naar de contouren van het lichaam en garanderen een individuele ondersteuning. De bewegingen van elke slaper worden zo geïsoleerd, zodat ook de partner rustig kan slapen. 

Lattoflex gaat nog een stap verder met innovatie door gebruik te maken van geavanceerde materialen. In plaats van traditionele materialen zoals hout, gebruikt het merk hoogwaardige synthetische materialen. Deze technische keuzes geven de Winx®-lattenbodem een ongeëvenaarde beweeglijkheid en veerkracht, zelfs onder zware belasting. 

Maar naast de technische aspecten, is ook de filosofie van Lattoflex belangrijk: een goede nachtrust garanderen. In een wereld waarin een hectische levensstijl de norm is, is een goede nachtrust essentieel om elke dag met vitaliteit aan te kunnen. Onze spieren, die overdag hard werken om onze ruggengraat recht te houden, moeten 's nachts ontspannen. En dat is waar Lattoflex om de hoek komt kijken met producten die het overnemen en zorgen voor optimale rust. 

De ambitie van Lattoflex is eenvoudig maar gedurfd: dankzij geavanceerde technologie en een niet aflatende zoektocht naar innovatie iedereen een gezonde nachtrust garanderen zodat ze elk moment van hun leven ten volle kunnen beleven. 

Lattenbodem

Welke afmeting kies ik voor een lattenbodem?

De lattenbodem bestaat in verschillende modellen en maten, voor alle lichaamsvormen en -lengtes. Als u alleen in uw bed slaapt en een gemiddelde lengte en lichaamsbouw hebt, is de lattenbodem 80x200 ideaal voor een comfortabele nachtrust en een discrete plek in de slaapkamer. Voor mensen die graag meer ruimte hebben en alleen slapen, raden we een lattenbodem 90x200 aan, voor extra breedte. 

Om nog verder te gaan en u de extra ruimte te geven die van uw bed de plek bij uitstek maakt om uit te rusten en te ontspannen, biedt de lattenbodem 120x200 de gulden middenweg tussen een eenpersoonsbed en een tweepersoonsbed. 

Voor stellen met een gemiddelde lichaamsbouw biedt de lattenbodem 140x190 een comfortabele nachtrust, met genoeg ruimte voor jullie allebei. Als een van de partners 1,80 m of langer is, kiest u voor de lattenbodem 140x200, die net zo comfortabel is, maar extra lengte biedt voor langere mensen. 

Dan is er nog de lattenbodem 160x200 voor koppels die dromen van voldoende ruimte om samen te loungen zonder elkaar in de weg te zitten en te genieten van ongeëvenaard comfort. Dit type staat ook bekend als het queensbed, omdat het het ideale bed is voor een koningin, en het belooft een royale behandeling. 

Na het queensbed staat de lattenbodem 180x200 bekend als 'King Size', het bed dat u in de meeste luxehotels vindt. Er zijn XL- en XXL-versies, maar die worden vooral in de Verenigde Staten verkocht. 

Lattenbodem

Waarom kiezen voor een lattenbodem van Lattoflex ?

Welke maat bedbodem u ook kiest of nodig hebt, om uzelf al het comfort te geven dat u nodig heeft voor een goede nachtrust, kiest u een bedbodem van hoge kwaliteit, zoals die van Lattoflex. 

De uitvinder van de lattenbodem heeft tientallen jaren gewerkt om uw bed uit te rusten met de nieuwste technologie en het optimale comfort dat uw lichaam verdient, zodat u uw nachten in de best mogelijke omstandigheden kunt doorbrengen. 

Met behulp van methodes die gevalideerd werden door de Universiteit van Gent, ontwikkelde Lattoflex de Flex Zone-technologie om in haar lattenbodem te integreren. Omdat de morfologie van elke persoon uniek is, zorgt Flex Zone ervoor dat de lattenbodem zich aanpast aan de drukpunten van het lichaam, die zich voornamelijk op heup- en schouderhoogte bevinden. Op deze manier worden alle bewegingen van uw lichaam ondersteund tijdens de nacht en dankzij de flexibiliteit van de latten op uw lattenbodem kunt u bewegen zoals u wil terwijl u droomt. 

Lattenbodem

De Lattoflex "Original 1"-lattenbodem als instapmodel

De Original 1-lattenbodem van Lattoflex is een model dat veel slaapcomfort biedt voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. De Original 1 en zijn 28 berkenhouten latten bieden intelligente ondersteuning voor uw lichaam. Hij kan pijn verlichten en rugpijn voorkomen dankzij de ergonomische eigenschappen, die zich aanpassen aan de vorm van uw lichaam, ongeacht uw lichaamsbouw. 

Met de beroemde Flex Zone-technologie biedt de Original 1 Lattoflex-lattenbodem uw lichaam de ideale zonering voor ondersteuning. Hij bevat een versterkte dubbele lattenbodem op dorsolumbaal niveau om de onderrug te ondersteunen, evenals vier flexibele berkenhouten latten die speciaal zijn ontworpen om de flexibiliteit te bieden die u nodig heeft voor een goede nachtrust. 

De ondersteuning die de Original 1 lattenbodem biedt, is gesegmenteerd om zich te richten op het comfort dat elk deel van uw lichaam nodig heeft. U kunt in natuurlijke houdingen slapen en de druk wordt intelligent verdeeld dankzij de dubbele koolstofvering. Hij is anatomisch intelligent over de hele lengte en biedt ondersteuning gedurende de hele nacht om de slaper een diepere slaap te geven. 

Door zijn kwaliteiten optimaal te benutten, is deze eenpersoons lattenbodem ontworpen om de eigenaar rustige nachten in dromenland te bezorgen, zodat de dagen net zo aangenaam zijn. 

Lattenbodem

De lattenbodem “Original 2” van Lattoflex

Als u geïnteresseerd bent in de prijs-kwaliteitverhouding van het Original 1-model, maar toch uw slaapcomfort naar een hoger niveau wil tillen, dan raden we u de Original 2-lattenbodem van Lattoflex aan. 

Deze ergonomische lattenbodem past zich perfect aan uw lichaamsvorm aan, zodat u kunt genieten van een ongeëvenaarde herstellende slaap. Dit model lattenbodem past zich perfect aan alle zones van uw lichaam aan, zodat u enerzijds een goede nachtrust hebt en anderzijds echt kunt uitrusten. 

Bent u vaak wakker geworden met het gevoel dat u niet genoeg heeft geslapen en heeft u uzelf beloofd om de volgende nacht weer vroeg naar bed te gaan? Met de Original 2-lattenbodem van Lattoflex kunt u 's ochtends na een volle nachtrust genieten van uw dag. 

Met de Flex Zone-technologie die in deze bodem is ingebouwd, kunt u de druk op uw schouders en heupen aanpassen zodat uw slaaphouding zo natuurlijk mogelijk aanvoelt. Bovendien anticipeert deze technologie op de lichaamsbewegingen van de slaper. Ieder van ons beweegt tijdens de verschillende fases van de slaap. Met Flex Zone kunt u vrij bewegen dankzij de ondersteuning van uw lichaam. U kunt draaien en keren terwijl u een natuurlijke lichaamshouding behoudt voor een diepe, herstellende slaap. 

Een lattenbodem is misschien datgene wat u tot nu toe miste voor een volledige, rustgevende nachtrust, maar u kunt van nog meer slaap en comfort genieten met een elektrische lattenbodem. Naast alle kwaliteiten van een conventionele lattenbodem, is die ideaal om u de keuze te geven in welke stand u wil slapen. 

Of u nu zit, ligt of half achterover leunt, u hoeft alleen maar op de afstandsbediening te drukken om de positie te vinden die het beste bij u past om te slapen, te lezen of tv te kijken. Dit type lattenbodem wordt vooral aanbevolen voor mensen met ademhalingsproblemen of problemen met de bloedsomloop, vooral in de benen. U heeft nu alle hulpmiddelen die u nodig heeft om uw slaap in eigen handen te nemen en elke ochtend uitgerust naar uw werk te gaan. 

Lattenbodem

Vind een Lattoflex-verkooppunt bij u in de buurt

Ontdek hier