Ergonomische lattenbodem

Wat is een ergonomische lattenbodem?

Als u een nieuwe lattenbodem wil kopen, moet u eerst uitzoeken welke matras en lattenbodem het best bij u passen. Die combinatie is belangrijk omdat we ons vaak blindstaren op de keuze van de matras en zijn trouwe partner, de lattenbodem, daarbij helemaal vergeten. Maar wist u dat de een niet zonder de ander kan?

Om te garanderen dat uw matras lang meegaat, is het belangrijk om ze op een lattenbodem van topkwaliteit te leggen, en omgekeerd. En om uw bed zo comfortabel mogelijk te maken, begint u bij een ergonomische lattenbodem.

Wat uw lichaamsbouw ook is, dit type ergonomische lattenbodem heeft latten op steunen met scharnieren die zich perfect aan uw lichaam aanpassen, waardoor u een natuurlijke slaaphouding krijgt en een goede nachtrust. De ergonomische lattenbodem is speciaal ontworpen om de belangrijkste drukpunten van het lichaam te ondersteunen, zoals de heup- en lendenstreek, die soms pijnlijk kunnen zijn na een slechte nachtrust. 

Ergonomische lattenbodem

Waarom een ergonomische lattenbodem combineren met een kwaliteitsmatras?

Zoals we al eerder zeiden, is een goede ergonomische lattenbodem slechts zo goed als de matras die erbij hoort. Om ervoor te zorgen dat uw bed comfortabel is en dat uw lichaam de voordelen voelt telkens u wakker wordt, moet het bereik van uw matras overeenkomen met dat van uw lattenbodem. 

Net als de ergonomische lattenbodem past een ergonomische matras zich perfect aan aan de lichaamsvorm van de slaper die in het bed ligt. Traagschuim is het belangrijkste materiaal dat gebruikt wordt om een ergonomisch matras te maken. Ze heeft de eigenschap om de warmte die uw lichaam afgeeft op te vangen en zo de vorm van de matras aan te passen. 

Een goede matras mag niet te stevig en niet te zacht zijn om optimaal comfort te bieden. Net als de ergonomische lattenbodem verdeelt de matras de spanningsgebieden van het lichaam en herstelt ze de balans die uw lichaam nodig heeft als u in slaap valt. Hierdoor slaapt u dieper, langer en krijgt uw nachtrust een betere kwaliteit. 

Ergonomische matrassen bestaan uit 3 tot 7 comfortzones, waaronder: 

  • voeten 
  • kuiten 
  • dijen 
  • onderrug 
  • nieren 
  • schouders 
  • hoofd 

Net als bij de ergonomische lattenbodem moet u ook de ergonomische matras testen en vergelijken voor u een keuze maakt.  

Om nog een stap verder te gaan, biedt een ergonomisch kussen maximaal comfort voor uw ruggengraat en nek. 

Ergonomische lattenbodem

Waarom kiezen voor een Lattoflex-set (ergonomische lattenbodem en matras)?

Voor het ultieme slaapkamermeubel, inclusief ergonomische lattenbodem en bijpassende matras, is er geen betere keuze dan de pionier van het moderne bed: Lattoflex! De uitvinder van de allereerste lattenbodem in de jaren 50 heeft de revolutionaire Flex Zone-technologie in zijn ergonomische lattenbodem verwerkt om de rondingen van uw lichaam perfect te volgen.

Door te kiezen voor de uitzonderlijke kwaliteit en expertise van Lattoflex, herontdekt u het plezier van slapen en het gevoel van welzijn dat hoort bij een echt goede nachtrust. 

Ergonomische lattenbodem

Vind een Lattoflex-verkooppunt bij u in de buurt

Ontdek hier