Waarvoor dienen matrasbeschermers en matrastoppers?

Hoeslakens, onderlakens, matrasbeschermers en matrastoppers zijn allemaal belangrijk, maar worden vaak door elkaar gehaald. Laten we de balans opmaken in dit artikel.

Waarvoor dienen matrasbeschermers en matrastoppers?

Wat is het doel van een matrastopper? 

Een matrastopper is een soort zeer dunne matras (4 tot 8 cm dik) die bovenop de hoofdmatras van het bed kan worden gelegd en een laag bescherming en comfort toevoegt. 

Een eerste voordeel van een matrastopper is dat hij de hoofdmatras beschermt tegen slijtage en vlekken. Het kan ook een overgangsoplossing zijn als uw matras in de loop der jaren vervormd is geraakt, maar u nog even moet wachten met de aanschaf van een nieuw exemplaar, omdat hij het gebrek aan steun kan verminderen en zo rugpijn kan voorkomen. Wij willen echter benadrukken dat dit een tijdelijke oplossing is en dat deze op lange termijn uw rug niet doeltreffend beschermt. 

Het andere voordeel is dat u uw bed een persoonlijk tintje kunt geven. Als u bijvoorbeeld in een conventioneel matrassenassortiment niet de juiste hardheidsgraad vindt, kunt u hiermee een middenweg vinden. 

Hoeslaken, onderlaken en matrasbeschermers: wat is het verschil? 

Een onderlaken of matrashoes is een soort waterdichte hoes met een elastiek op elk van de vier hoeken, zodat hij rechtstreeks op de matras kan worden bevestigd. Het is een hygiënische bescherming tegen transpiratie en andere lichaamsvloeistoffen. 

Een matrasbeschermer kan er bovenop worden gelegd voor extra bescherming. Net als de matrashoes heeft het vier "doppen" die de hoeken van de matras bedekken. Het is gemaakt van badstof, dat zijn naam dankt aan zijn groot vochtabsorberend vermogen. 

Het hoeslaken is meestal gemaakt van katoen en is de laatste, zachtere laag die in direct contact komt met ons lichaam.  

Tegenwoordig worden de drie lagen nog maar zelden dagelijks gebruikt, behalve in paramedische omgevingen. Matrassen zijn steeds vaker voorzien van afneembare en wasbare hoezen, waardoor minder bescherming nodig is. 

Op zoek naar een nieuwe ergonomische matras? 

Als u van plan bent een nieuwe matras te kopen, raden wij u aan een model te kiezen met een afneembare hoes. Dat zal het onderhoud veel gemakkelijker maken. Er zijn ook andere factoren waarmee u rekening moet houden bij het maken van de beste keuze: uw lichaamsvorm, uw favoriete slaaphouding, uw allergieën en/of de grootte van uw bed en eventuele rugklachten

Ontdek de ergonomische matrassen van Lattoflex® 

Wat is een goede matras? 

Een comfortabel bed dat bij u past, bevordert een rustgevende slaap en zorgt ervoor dat u fris wakker wordt, maar hoe kiest u een goede matras? 

Veel mensen denken dat een goede matras een zeer stevige matras is. Maar een te hard bed kan rugpijn veroorzaken en ervoor zorgen dat u ‘s nachts vaker wakker wordt. In feite is het geheim van een goede matras een aan uw morfologie aangepaste hardheidsgraad. 

 
Aarzel niet om een Lattoflex®-expert te contacteren in uw buurt of onze matras configurator te raadplegen. Op basis van uw antwoorden op een aantal vragen zal hij u een model van ergonomische matras voorstellen dat overeenstemt met uw slaapprofiel. 
 

Ontdek de matrassen van Lattoflex®

 

Vind een Lattoflex-verkooppunt bij u in de buurt

Ontdek hier