Welke rol speelt slaap in training en succes?

Grote wedstrijden win je niet zomaar. Dat weet Koen Naert, voormalig Europees kampioen marathon, als geen ander. Ontdek welke grote rol slaap speelt in het succes van Koen.

Om de inhoud te zien, moet je de
cookies accepteren

Slaap is noodzakelijk om te recupereren na een training

Trainingen vragen veel van het lichaam. Dat is zeker zo bij de trainingen van marathonloper Koen Naert. Hij trekt vaak meermaals per dag zijn loopschoenen aan en legt daarbij behoorlijke afstanden af. Voor een optimaal effect van die trainingen is slaap noodzakelijk. Tijdens de nacht kan het lichaam recupereren. Bij onvoldoende slaap is dat niet het geval en verzwak je jouw spieren in plaats van ze te versterken.

Slaap waarborgt mentale gezondheid

Als topsporter staan de hersenen van Koen Naert overdag nooit stil. Hij is bezig met zijn voeding, zijn trainingen, zijn recuperatie, ... Ook niet topsporters zijn vaak heel de dag volop bezig. Slaap brengt rust in onze hardwerkende geest. We kunnen onze gedachten als het ware uitschakelen tijdens de nacht. Hoe langer we slapen, hoe meer mentale rust we krijgen en hoe frisser we de volgende dag zijn. 

"Hoe langer we onze hersenen kunnen afzetten, hoe klaarder we zijn en hoe klaarder we kunnen denken overdag"

Koen Naert

Hoe beter je slaapt, hoe meer kans op succes

Een goede nachtrust maakt een wereld van verschil, volgens Koen Naert. Hoe beter hij slaapt, hoe meer kans op succes de volgende dag. Dat is logisch als je weet dat een uitgerust lichaam en een frisse geest bepalende factoren zijn om goed te presteren.

OP ZOEK NAAR MEER WEETJES, TIPS & TRICKS OF INSPIRATIE?

Duik in onze blogs en dompel je onder in sport- en gezondheidsweetjes, handige tips en tricks voor uw bed en inspiratie voor uw slaapkamer.

Lees het hier