Elektrische bedbodem

Een elektrische bedbodem, wat is dat?  

De elektrische bedbodem vindt steeds meer zijn weg naar onze slaapkamers. Het is een bedbodem die bestaat uit een elektrisch mechanisme. Dat biedt de mogelijkheid om de positie van uw bed aan uw voorkeuren aan te passen. Slapen, lezen of gewoon ontspannen na een lange dag, het kan allemaal. 

De lattenbodem  

De lattenbodem is ongetwijfeld de meest gekende bedbodem ter wereld. Het is een metalen frame in een formaat naar keuze. Het kader is uitgerust met houten latten die op regelmatige afstand van elkaar staan. Die latten werden ontworpen om uw bewegingen ‘s nachts te ondersteunen en om de matras te verluchten, waardoor die langer meegaat. 

De gestoffeerde bedbodem  

Een gestoffeerde bedbodem noemen we ook wel ‘boxspring’ en is volledig met stof bekleed. Hij is de perfecte mix tussen design en comfort. Veel hotels kiezen ervoor omdat de prijs-kwaliteit verhouding zo voordelig is. Aan de binnenkant zitten veren en schuim, wat een uitstekend ventilatiesysteem vormt.  

De bedbodem met vleugels  

Ontdek de Lattoflex bedbodem met vleugels, die uitgerust is met de Winx®-technologie: een innovatieve combinatie van driedimensionale vleugels, glasvezellatten en lathouders. Hij is ontworpen als een actieve, ergonomische bedbodem. Hij past zich aan uw noden aan voor een heerlijk gevoel van ontspanning. Dankzij de relaxfunctie zijn er drie verstelbare standen waardoor u elke nacht baadt in comfort. Bovendien is deze bedbodem volledig gemotoriseerd. U stelt hem dus gemakkelijk in voor het hoofd, de rug en de benen. Deze hoogtechnologische bedbodem bezorgt u de ultieme slaapervaring. 

De elektrische bedbodem  

Bij een elektrische bedbodem kan het zowel over een lattenbodem gaan, als over een bedbodem met vleugels of een gestoffeerd exemplaar. Het eerder genoemde elektrische systeem zit erin geïntegreerd. Daardoor stelt u steeds de beste positie voor uzelf in. Hij is perfect voor mensen met ademhalingsproblemen of met een slechte bloedsomloop en bezorgt iedereen een herstellende nachtrust.  

Elektrische bedbodem

Waarom kiezen voor een elektrische bedbodem?

Door te kiezen voor een elektrische bedbodem, zet u een belangrijke stap vooruit in uw leven als slaper. Het is het begin van onovertroffen comfortabele nachten.  

Reden 1: luxueus comfort zoals in een chic hotel  

Sliep u ooit in een luxueus hotel en droomde u er toen van hetzelfde comfort thuis te ervaren? Wij kennen het antwoord op die vraag al. Een elektrische bedbodem brengt het comfort van een luxueuze nacht naar uw eigen slaapkamer.  

Een elektrische bedbodem zorgt ervoor dat u kunt slapen – uiteraard – maar ook dat u in alle comfort televisie kunt kijken, een boek kan lezen en zelfs ontbijt op bed eten.  

Reden 2: ondersteuning voor elk lichaamsdeel  

Het geheim van een heerlijke nachtrust schuilt in de ondersteuning die een elektrische bedbodem 160x200 biedt aan elk lichaamsdeel, en dat volledig afgestemd op uw noden.  

Een elektrische bedbodem verzacht pijn, zoals rugpijn, en vermindert de spierspanning die u soms opbouwt door stress.  

Reden 3: bevordering van de bloedsomloop en de ademhaling  

De elektrische bedbodem beschikt over een relaxfunctie voor de benen waardoor de bloedsomloop gestimuleerd wordt. Door de bedbodem te verhogen, komen de benen ter hoogte van het hart. Het bloed kan zo makkelijker terugstromen, waardoor het gevoel van zware benen vermindert. Hoewel een elektrische bedbodem geen spataders kan genezen, is deze verhoogde positie een aangenaam alternatief voor compressiekousen of voor kussens onder de benen.

Een ander groot pluspunt is de positieve invloed op uw ademhaling. Slaapapneu komt heel vaak voor. Door half zittend te slapen, kan lucht vrijer in uw longen circuleren en slaapt u dieper. Ook snurken, reflux, astma en chronische bronchitis kan verbeteren of zelfs volledig verdwijnen in deze slaaphouding.  

Reden 4: een elektrische bedbodem voor uw mobiliteit 

De elektrische bedbodem is ideaal om veilig op te gaan liggen en op te staan, zonder angst om u pijn te doen. Zet uw elektrische bedbodem in de zitpositie, ga zitten en draai voorzichtig uw bekken om uw rug neer te leggen en verander dan naar de liggende positie. Hetzelfde proces in omgekeerde volgorde helpt u om veilig op te staan.  

Een troef die de Lattoflex-bedbodems onderscheidt van andere, is het verzorgde ontwerp: in de rechte positie is er geen ongewenste ruimte tussen de rug en het zitvlak, in tegenstelling tot bij de modellen van onze concurrenten. Bovendien hebben we aandacht voor elke zone van onze bedbodems, waardoor ze optimaal ondersteunen en dat al vanaf ons basismodel. Bij Lattoflex telt elk detail om u een onovertroffen slaapervaring te bezorgen. 

Reden 5: gepersonaliseerd slapen dankzij de elektrische bedbodem  

Denkt u dat een elektrische bedbodem enkel een optie is voor mensen die alleen slapen? Dat is niet het geval! De tweepersoons elektrische lattenbodem is ontworpen met volledig dezelfde eigenschappen en voordelen als de klassieke, maar met aandacht voor twee personen.  

Wees gerust, u moet niet vechten met uw partner om te beslissen of jullie allebei de benen verhogen of niet. Deze bedbodem, die speciaal voor koppels gemaakt is, bestaat uit twee onafhankelijke delen waardoor het effect van de bedbodem geoptimaliseerd wordt.  

Hij bevat twee elektrische bedbodems en twee matrassen. Zo kan ieder zijn of haar favoriete positie kiezen.  

Elektrische bedbodem

Welke afmeting moet de elektrische bedbodem hebben? 

Nu we alle mogelijkheden en voordelen van elektrische bedbodems hebben overlopen, gaan we dieper in op de afmetingen.  

Het is belangrijk om te weten dat we bij Lattoflex ieders eigenheid en individuele voorkeuren hoog in het vaandel dragen. We geloven dat iedereen de vrijheid moet hebben om te kiezen wat het beste ligt, zonder vast te hangen aan vooraf bepaalde regels. Daarom bieden wij een uitgebreid gamma producten aan, die ontworpen zijn om aan al uw verwachtingen en noden te voldoen.  

Een eenpersoons elektrische bedbodem  

Een elektrische lattenbodem 80x200 is de klassieker die meestal wordt aangeraden voor één persoon. Hij zorgt voor een optimaal slaapcomfort voor wie alleen slaapt. Bovendien hebben mensen die regelmatig last hebben van spier- of gewrichtspijnen er veel baat bij.  

De verhoogfunctie van de voeten en het hoofd creëert de ergonomie die nodig is voor het algemeen welzijn. Dat draagt bij tot een goede nachtrust die de batterijen oplaadt en u vol energie aan de dag laat beginnen. Dit model is ook ideaal om ‘s nachts de juiste druk te voorzien voor de zogenaamd gevoelige lichaamsdelen.  

Voor slaapcomfort én ruimte is de elektrische lattenbodem 90x200 ideaal! Hij heeft dezelfde eigenschappen als de 80x200, maar met extra ruimte voor mensen met beperkte mobiliteit of met ademhalingsproblemen.  

Dit model, dat volgens bedexperten perfect is voor wie alleen slaapt, biedt meer ruimte. De verschillende mogelijke posities van deze bedbodem verminderen problemen met de bloedsomloop.  

Een tweepersoons elektrische bedbodem  

Nu focussen we op koppels die hun kamer willen omtoveren in een oase van welzijn en rust. De elektrische lattenbodem 140x200 is eigenlijk een dubbele elektrische bedbodem 70x200 met bijbehorende matrassen.  

Wat is er beter dan een ruime slaapplek waar u elk apart kunt bewegen wanneer u televisie kijkt, leest of slaapt? Elke activiteit doet u voortaan in de beste positie voor beide partners.  

De elektrische lattenbodem 160x200 is de befaamde queensize. Als u na een nacht op hotel blijft dromen van de luxueuze grootte van het ‘koninginnenbed’, bedenk dan hoe het zou zijn om zo’n bed in uw eigen slaapkamer te hebben.  

Deze twee bedbodems van 80x200 met bijbehorende aangepaste matrassen, passen perfect bij wie bewegingsvrijheid belangrijk vindt of wie ‘s nachts veel beweegt. Zo maken luxe, comfort en welzijn het leven van u en uw partner mooier.  

Elektrische bedbodem

Welke accessoires zijn onmisbaar bij een elektrische bedbodem? 

De belangrijkste accessoires bij een elektrische bedbodem zijn de bedpoten. Die worden met een aangepaste hoogte op de vier hoeken geplaatst. Ze verhogen de bedbodem om luchtcirculatie mogelijk te maken.  

De hoogte van de bedpoten kan versteld worden. Zo kunt u kiezen of u slechts een beetje ruimte wil onder het bed, of juist veel om er enkele spullen te kunnen opbergen. Om de ruimte tussen de twee bedbodems in een tweepersoonsbed te behouden, moet u speciale verbindingspoten installeren. Die maken van twee bedbodems één tweepersoonsbed.  

Wat de gewenste hoogte van de poten ook is, een bedbodem mag u nooit direct op de grond plaatsen. Als er geen lucht kan circuleren onder de bedbodem, is er onvoldoende verluchting en krijgt vocht vrij spel. Als vocht zich ophoopt, treedt er schimmelvorming op en verzamelt stof zich op de bedbodem en de matras. De verschillende onderdelen van uw bed verslijten sneller en kunnen zelfs allergieën veroorzaken door de ontwikkeling van huisstofmijt. Het is dus belangrijk om uw bed en uw kamer minstens één keer per dag gedurende twintig minuten te verluchten.  

Om uw matras op haar plaats te houden tijdens de bewegingen van uw elektrische bedbodem, zijn zijstoppers onmisbaar. Zonder kan de matras bij de minste beweging verschuiven. Vergeet ze dus niet!  

Elektrische bedbodem

Welke matras past bij een elektrische bedbodem?

U koos voor het ultieme slaapcomfort met een elektrische bedbodem. Tijd om de juiste matras aan te schaffen.  

Een goede bedbodem werkt enkel in combinatie met een goede matras en omgekeerd. U moet dus bepalen welke matras bij uw elektrische bedbodem en bij uw slaapnoden past. Alle matrassen zijn compatibel met relaxbedbodems. U kunt dus kiezen voor latex of traagschuimmatrassen, afhankelijk van uw gewoonten.  

De matrassen van Lattoflex zijn van een onmiskenbare kwaliteit en passen perfect bij uw elektrische bedbodem. Ze worden gemaakt uit kwaliteitsmaterialen en de hardheid is aangepast aan uw lichaamsbouw. Daardoor ondersteunen ze uw bewegingen en drukpunten ‘s nachts op een correcte manier. Al slapend bestrijdt u zo  uw rugpijn.  

De matrassen bevorderen een optimale ventilatie zodat lucht vrij kan circuleren. Zo gaat elk onderdeel van uw bed zo lang mogelijk mee en wordt u ‘s ochtends helemaal uitgerust wakker.  

Elektrische bedbodem

Vind een Lattoflex-verkooppunt bij u in de buurt

Ontdek hier