matras 80x200

Matras 80 x 200

De ideale maat voor een eenpersoonsbed met een matras 80 x 200 cm

Eenpersoonsbedden geven kinderen en tieners een perfect slaapcomfort wanneer ze zich in hun kamer terugtrekken. Om de slaapkamer van het nodige comfort te voorzien, verdient een goede matras 80 x 200 cm de nodige aandacht. In de eerste plaats zijn de juiste afmetingen van groot belang om het bed van een bijhorende ergonomische matras te voorzien. Eenpersoonsbedden zijn tegenwoordig voorzien voor matrassen van 70 cm, 80 cm, 90 cm en zelfs 100 cm breed, met een variabele lengte van ofwel 190 cm of 200 cm. Standaard is een matras 80 x 200 cm ondertussen de meest gangbare maat.

De ideale uitvoering voor een eenpersoonsbed met een matras 80 x 200 cm

Eenpersoonsbedden hoeven qua slaapcomfort in niets onder te doen voor hun grotere broertjes. Als u in het aanbod matrassen 180 x 200 cm een interessante uitvoering hebt gezien, dan kan deze versie zonder problemen ook voor een matras 80 x 200 cm in aanmerking komen. Zo zijn latex matrassen voor kinderkamers een ideale keuze als u op zoek bent naar een hypoallergene matras om uw kind of kleinkind tegen allergieën te beschermen. Bovendien is latex zeer resistent en bestand tegen scheuren en vervormen, een belangrijke kwaliteit voor een matras die het hard te verduren zal krijgen.

Ook het hygiënische aspect kan mee bepalend zijn voor de ideale uitvoering van een matras 80x200 cm. Zo stelt Lattoflex materialen zoals GELTEX®  voor, een schuim dat bekend staat onder de naam slow resilient foam, dat zich onderscheidt door een open cel structuur. Dit materiaal voor een matras 80x200 cm biedt een dubbel voordeel: het zorgt niet alleen voor een goede drukverdeling, maar verzekert ook de nodige ventilatie om warmte en vocht af te voeren. Dit ventilerende vermogen komt de hygiëne zeker ten goede, omdat de afvoer van warmte en vocht voorkomt dat er zich schimmels of bacteriën in de matras gaan ontwikkelen. De matras blijft droog en koel, en behoudt jarenlang zijn oorspronkelijke vorm.

Een matras 80 x 200 cm is niet alleen ideaal voor een eenpersoonsbed

Mensen kiezen vaak voor een matras 80x200 voor een eenpersoonsbed. Er is echter geen reden om voor deze matras te kiezen als u in een tweepersoonsbed slaapt. Sterker nog, kiezen voor een matras 80x200 voor een tweepersoonsbed heeft vele voordelen. Slapen is immers een individuele aangelegenheid en de kans is groot dat uw partner liever een hardere of een zachtere matras heeft dan u. Door voor twee matrassen 80x200 te kiezen, kunt u beiden de ideale matras voor u persoonlijk kiezen. Bovendien heeft u tijdens het slapen minder last van de bewegingen van uw partner, net omdat u voor twee aparte matrassen heeft gekozen. Zo wordt u niet wakker als uw partner de hele nacht ligt te woelen. Met een matras 80x200 van Lattoflex kiest u voor optimaal slaapcomfort en degelijkheid.

Aandacht voor slaapcomfort met een correct gekozen matras 80 x 200 cm

Weet u niet zo goed welke matras kopen om een eenpersoonsbed van een degelijke matras te voorzien, dan kan Lattoflex u helpen bij uw keuze van een matras 80x200 cm. Op onze website is een matrassen gids  voorzien, waarmee u in een handomdraai een selecte keuze topproducten krijgt voorgesteld, op basis van een aantal parameters die via een beknopt vragenlijstje worden bepaald. Slaapcomfort is immers een persoonlijk beleefd gegeven, waarvoor er niet één algemeen product bestaat. Sommigen slapen liever zacht, anderen verkiezen dan weer een harde matras. Sommigen zijn gevoelig voor allergische stoffen, en dat is niet onbelangrijk om een matras 80 x 200 cm op de kop te tikken die uit hypoallergene materialen is vervaardigd. Kortom: we zijn allemaal anders en hebben allemaal een andere invulling van het begrip slaapcomfort.

Belangrijk voor het ligcomfort op een matras 80x200 cm is het vermogen om het lichaam voldoende steun te bieden. Niet elk lichaamsdeel gaat even hard op de matras drukken als u neerligt. Voor een correcte lighouding moet de ondersteuning ervoor zorgen dat de wervelkolom zo natuurlijk mogelijk wordt gehouden. Drukpunten of punten met te weinig ondersteuning veroorzaken pijn door samendrukken of doorhangen. Zeker voor jonge mensen kan dit op lange termijn desastreuze gevolgen hebben voor de ontwikkeling van het lichaam. Een matras 80 x 200 cm kiest u dus best in een materiaal dat de nodige ondersteuning kan verzekeren. Bovendien zijn de matrassen van Lattoflex van zogenaamde comfortzones voorzien: dit betekent dat de druk in zones waar het lichaam meer (of minder) indrukt, zoals de schouders en de heupen, anders wordt opgevangen dan op de rest van het ligoppervlak van de matras. Het resultaat is een goede ondersteuning van het volledige lichaam, ongeacht de slaaphouding.

Voordelen van een matras 80 x 200 cm bij Lattoflex

De voordelen van een matras 80x200 cm die u bij Lattoflex aanschaft, zijn niet te versmaden. Vooreerst hebt u geopteerd voor duurzaamheid. Lattoflex is al decennialang op de markt van slaapmeubilair actief en heeft een knowhow ontwikkeld die op kwaliteit en duurzaamheid is gericht. Een ander voordeel is de ergonomische kwaliteit van deze matras: comfortzones en innovatieve materialen zorgen voor een betere ondersteuning van het hele lichaam.

Waarom een matras 80x200 kiezen?

Er zijn vele redenen om voor een matras 80x200 te kiezen. Zeker als u klein woont, is een matras 80x200 ideaal. Het kleinste formaat onder de matrassen neemt namelijk amper plaats in beslag, zo kunt u de ruimte in de kamer helemaal optimaliseren. De matras 80x200 is voornamelijk populair voor kinder- en tienerbedden, maar ook als voor een eenpersoonsbed voor een volwassenen kan deze matras zeker dienen. Door twee matrassen van dit formaat naast elkaar te leggen, krijg je een tweepersoonsbed van 160x200 cm, waardoor de matras 80x200 ook ideaal is voor stellen. Bovendien is dit type matras goedkoper dan matrassen in andere formaten.

Bij Lattoflex vindt u behalve matrassen 80x200 ook andere formaten. Hieronder vindt u enkele afmetingen voor eenpersoons- en tweepersoonsmatrassen die wij aanbieden:

Vind een Lattoflex-verkooppunt bij u in de buurt

Ontdek hier